Kézilabda

2010.11.06. 04:57

Bajnoki porond

Balatonfüred, Veszprém - Folytatódik a hétvégén a férfi kézilabda-bajnokság, ahol egyesek szerint csúcsrangadót játszik a Veszprém, bár sokan úgy vélik, az esélyek egyértelműek. A Balatonfüred a Kecskemétet fogadja.

Munkatársainktól

Az Európa-bajnoki selejtezők (a magyar válogatott a múlt héten Bosznia-Hercegovinát és Észtországot is legyőzte) után ismét a kluboké a főszerep az első osztályú kézilabdaligában. Az MKB Veszprém KC tegnap Szegedre utazott, s ma este fél nyolckor lép pályára a legnagyobb honi rivális otthonában.
- Jó hangulatban, sikerélménnyel tértünk vissza a válogatottból. Értékes győzelmeket arattunk, de rendkívül fárasztó program van mögöttünk - reagált megkeresésünkre Mocsai Lajos szövetségi kapitány, a veszprémiek szakvezetője, aki a Nagy László-üggyel kapcsolatban is kifejtette véleményét (lásd keretes írásunkban).

- Rövid regenerációt követően szerdán kezdtük el a felkészülést. Elsősorban a fizikai állapot javítása volt a célunk, bízom benne, hogy hatékony munkát végeztünk. Rangadó következik, egy rendkívül nehéz mérkőzés. A Szeged folyamatosan épülő és fejlődő alakulat, egy jó közösség, ezt a válogatottban is megtapasztaltam. Biztos vagyok benne, hogy hazai környezetben óriási biztatás mellett nagyot harcolnak majd a Tisza-partiak. Nyitott, nagy tempójú, szoros derbit várok. Még nem tudom, hogy milyen összeállításban lépünk pályára.

Mocsai Lajos megjegyezte: a múlt héten térdoperáción átesett Dejan Peric legalább három hónapig lesz távol, Renato Sulic szintén nem százszázalékos és Nikola Eklemovic továbbra is bajlódik a vállával. A szerb származású irányító, aki ezúttal már az utazó keret tagja, kérdésünkre elmondta: a sérült testrész állapota lassan, de folyamatosan javul.

- Mindennap jobban érzem magam, és bízom benne, hogy hamarosan teljesen rendben leszek. Amíg a többiek a válogatottakban szerepeltek, én gyógykezeléssel és erősítéssel töltöttem az időt, rengeteget dolgoztam. Hiányzik a játék, és nagyon várom már, hogy újra pályára léphessek. A Szeged ellen mindenképpen győzelmet várok, persze nagyon jól tudom, nem lesz könnyű dolgunk, de biztos vagyok benne, hogy ki tudjuk harcolni a sikert - nyilatkozta Eklemovic.

Hétközi kupameccsel hangolt a Balatonfüredi KSE a Kecskemét elleni bajnoki csatára. A keddi találkozón Pásztorék 37:30-ra verték a másodosztályú Győri ETO-t és ezzel a tizenhat közé jutottak. A következő kör sorsolását majd kedden tartják meg.
- A győri találkozón gyakorolhattuk, milyen Kis Ákos és Kovács György nélkül játszani. Mindketten sérülés miatt hiányoztak. Az első félidőt jónak értékelem, de a másodikban kiengedtünk, miután látszott, hogy nem forog veszélyben a továbbjutásunk, és azok is szerephez jutottak, akik eddig csak kevés lehetőséget kaptak a bajnoki hajtásban - foglalta össze a látottakat Sótonyi László, a BKSE szakvezetője.

A balatoniak vasárnap 18 órakor már újra a bajnokságban érdekeltek, a Kecskemétet látják vendégül.
- Igazi rangadó következik egy felfelé jövő ellenféllel szemben. A Kecskemét, miután ikszelt a PLER-rel, legyőzte a Ferencvárost, ami jól mutatja, hogy egyre inkább összeérik a csapat. A rutinos, sokat tapasztalt játékosok remek elegyet alkotnak a tehetséges fiatalokkal. Minden posztra akad egy kiemelkedő egyéniség. A védelmet Bajusz és Petro fogja össze, utóbbi egyébként a gólszerzésből is alaposan kiveszi a részét, olyan beálló, akit nagyon nehéz megtartani. A támadószekciót Simon Bence irányítja, véleményem szerint remekül, hogy az NB I-ben évek óta edződő Tóth Edmondról vagy Szabó Péterről már ne is beszéljek.

A fürediek riválisa egyébként ugyancsak MK-mérkőzést játszott hét közben, Makón 38:17-re nyertek Avar György tanítványai.
A Balatonfüred együtteséből vasárnap biztosan hiányzik majd Kis Ákos, aki eltiltás miatt nem szerepelhet, de Kovács György játéka is kérdéses.


A héten tovább folytatódott a Nagy László-ügy. A nemzeti dresszt utoljára 2009 nyarán magára húzó Barcelona-játékos egy nyílt levélben fejtette ki azt, hogy miért nem fogadja el a válogatott meghívóját. A balkezes átlövő elsősorban az alacsony napidíjat és a nem megfelelő biztosítást, általánosságban a rossz körülményeket kritizálta. Mocsai Lajos szövetségi kapitány rendkívül tanulságosnak nevezte a történetet. Hangsúlyozta, szerinte a közvéleményt korábban félretájékoztatták és a játékos ellen hangolták. Hozzátette: bízik benne, ezzel nyugvópontra kerül az ügy.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!