Kézilabda

2011.02.25. 17:48

Bulath Anita a Veszprém Barabás KC-hez igazolt

Veszprém - Amit korábban csak sejteni lehetett, szombaton valósággá válik: a válogatott átlövője, Bulath Anita egyéves szerződést ír alá a Veszprém Barabás KC női kézilabda-együtteséhez. A klub és a játékos szóban már korábban megegyeztek.

Novothny Ottó

A hír egyértelműen előrevetítette a jövőt: Horváth Tibor vette át másfél héttel ezelőtt a Veszprém Barabás KC ifjúsági csapatának szakmai irányítását. Az edző  Debrecenből érkezett és történetesen Bulath Anita férje. Nem véletlenül "akadtak ki" néhány napja az alföldi város kézilabdázóinak vezetői: mondván, micsoda dolog, hogy az átlövőjüket a veszprémiek csábítgatják. A profisport pedig ilyen: szombat kora délután a válogatott átlövő egyéves szerződést köt a Veszprém Barabás KC-vel.

- Általános iskolában a barátnőm hívott kézilabdázni, mondván, lehetnénk az edzéseken párban - kezdte a gyors bemutatkozást az ercsi születésű Bulath Anita. - Kipróbáltam és megtetszett a játék.

- Győrben pedig megkezdődött a veszprémi "érdekeltség".

- Hetedikben kézilabdás iskolába hívtak, így kerültem a városba. Annyiban igaz a megállapítása, hogy például Iváncsik Tamással jártunk együtt a suliba. Illetve, én nem mindig oda, ezért aztán a középiskolát már Dunaújvárosban kezdtem.

- Ahol bemutatkozott az első osztályban.

- Hat évig játszottam a Duna-parti városban, ezt követően mentem Dániába. Ez egy nagyon gazdag klub volt, rengeteg játékost igazoltak, kevés lehetőséget kaptam. Később Luxemburgban voltunk nemzetközi tornán, ahol találkoztam Zdravko Zovkóval (újabb veszprémi szál...), és megkérdezte: miért nem játszom náluk? Mondtam, ennek semmi akadálya, ki is vásároltak, és két évig a horvát RK Podravka Vegeta színeiben kéziztem.

- Majd pánikszerűen távozott Debrecenbe.

- Korrekten, noha valóban pillanatok alatt váltunk el: a névadó szponzor gyár néhány vezetője börtönbe került, szóval anyagi gondok akadtak, de velem sportszerűek voltak.

- Hét éve bemutatkozott a válogatottban, majd négy év szünet következett.

- Mocsai Lajos (ismét veszprémi kapcsolódás...) hívott be, de kapitányváltás következett és nem tartottak rám igényt. Három éve viszont ismét mindent megtehetek a csapatért címeres mezben.

- Veszprémben igazi vezéregyéniségként várják. Került már ilyen helyzetbe?

- Debrecenben is hasonló feladat várt rám, így nem újdonság ez számomra. Remek kihívás ez, de nem jelent problémát: szeretek küzdeni a győzelemért, mert utálok kikapni.

Bulath Anita elmondta még, hogy dunántúli lányként furcsa volt megszoknia a debreceni körülményeket, ahol teljesen mások az emberek, nem beszélve a tájról. A veszprémiek közül Gerstmár Renátával évek óta tartja a kapcsolatot, még Dunaújvárosban lettek barántnők. A nagyszerű átlövő egyeztetett a válogatott kapitányával, Mátéfi Eszterrel is, aki elmondta neki, hogy nála csak a teljesítmény számít, tehát ha Veszprémben jól játszik, akkor a továbbiakban is számít rá a legjobbak között.

 

Bulath Anita 1983 szeptemberében született. A Dunaújvárosban mutatkozott be az első osztályban, majd a dán Köbehavn, illetve a horvát RK Podravka Vegeta játékosa is volt. Két éve igazolt a Debrecenbe. Háromszoros magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes, kétszeres horvát aranyérmes és kétszer a horvát kupát is elnyerte csapatával. Hét éve mutatkozott be a válogatottban, ahová 2008-ban tért vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!