Kézilabda

2011.02.14. 14:04

Magabiztosan nyert az Ajka

Ajka, Várpalota - A téli szünet után a hétvégén újra beindult a férfi kézilabda NB I/B-s bajnokság. A tavaszi elsőfordulóban felemás mérleggel zárt a két megyei csapat.

B. Virág Rita

KK Ajka-Kalocsa
33:25 (16:11)
Ajka, 200 néző. V.: Herczeg, Südi. Le Belier KK Ajka: Andorka  Farkas 4, Simon 4, BAJNÓCZI 8 (1), FERENCSIK 5, JOHN 6, Kovács 4. Csere: Cziráki (kapus), ERŐSS 1, Földesi, Pavelka 1, Meiczinger, Hidi, Mékli. Edző: Kaló Sándor.
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Az idény első mérkőzését a vendégek kezdték jobban (4:6), majd a hazaiak rendezték a védekezésüket és gyors indítások után sorozatban hat gólt lőve átvették a vezetést. A pihenő után nagyobb sebességre kapcsoltak az ajkaiak és a 40. percben már kilenc gól volt a két csapat között (23:14). A Kalocsa nem adta fel, de a végjátékban jobban összpontosító házigazda nagyarányú sikert aratott.

 



Várpalotai BSK-ETO
21:23 (10:14)
Várpalota, 450 néző. V.: Bacs, Baán. Várpalotai Bányász SK: Kovács  Gebhardt 4, Nagy Cs. 4 (2), Szöllősi A., Soha 3, Mazák 5, Molnár 2. Csere: Szász (kapus), Szabó P., Varga 3, Lassu, Bárdos, Csűrös, Tolnai. Edző: Szoboszlay István.
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
A Várpalota beragadt a rajtnál, amit az egykor szebb napokat látott ETO jól használt ki és négygólos előnyt harcolt ki az első harminc perc végére. Szünet után visszajött a Bányász a meccsbe, nemcsak egalizált, hanem a vezetést is átvette. Hat perccel a vége előtt magabiztosan őrizte előnyét a hazai együttes, ám kínos várpalotai gólínség következett, ami a győriek malmára hajtotta a vizet. Előbb egyenlített a vendégegyüttes, majd az utolsó pillanatban megszerezte a győzelmet.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!