Kézilabda

2011.02.07. 13:34

Szenzációs balatoni kézilabdások

Tatabánya, Balatonfüred - A forduló meglepetését szolgáltatta a férfi kézilabda NB I-ben a Balatonfüred, amely elképesztő akarással küzdve idegenben győzte le az éremre pályázó Tatabánya alakulatát 25:23-ra.

B. Virág Rita

Vasárnapig az MKB Veszprém volt az egyetlen alakulat, amely győzni tudott az igen acélos Tatabánya otthonában, azonban most már a Balatonfüred is felzárkózott a címvédő mögé. Sótonyi mester tanítványai ugyan gyengén kezdték az idegenbeli találkozót (5:1), de alig öt perc alatt ledolgozták a hátrányt és ettől kezdve szívósan tapadtak ellenfelükre. A második játékrészben Szabó Tamás beállása igazi fordulatot hozott. A kapus bravúrt, bravúrra halmozott  a hatvan perc végeztével 66 százalékos védési hatékonyságot mutattak a statisztikái, ami a világ bármely kapusának dicséretére vált volna.
 
Szenzációs mérkőzést játszottunk. A második félidőre mindnyájan extázisban kézilabdáztunk. Mindenki odatette magát és így voltunk képesek egy nálunknál jobb erőkből álló csapatot saját pályáján legyőzni  foglalta össze véleményét a kitűnő kapus.

Természetesen a hálóőr munkáját nagyban megkönnyítette a roppant hatékony védelem, amit Kis Ákos és Alexander Ivanov irányított. A két rutinos védekező specialista mellé a többiek is felsorakoztak és az összecsapás második felében a füredi hátsó sor teljesen elbizonytalanította a Tatabánya támadóit. A vendégek gólfelelősei, elsősorban Sandrk és Szöllősi, viszont igen hatékonyan dolgoztak, Szente kapusnak ezúttal csak aprócska pillanatok jutottak.
Szöllősi Bence egykori csapata ellen nyolcszor volt eredményes. Az irányító-átlövő azt hangsúlyozta, egész héten erre a meccsre készültek.

 


 
- Eddig egyszer sem tudtam igazán a Tatabánya ellen jól játszani. Úgy ébredtem reggel, ma nem görcsölök, majd lesz, ami lesz. Szerencsére végül jól jött ki a lépés - mondta Szöllősi.
Sótonyi László, a fürediek szakvezetője úgy nyilatkozott, külön öröm számára, hogy a belső emberek, elsősorban Josip Sandrk és Szöllősi Bence, végre olyan teljesítménnyel rukkoltak elő, amit már régóta várt tőlük mindenki.
 
A második félidőben feljavult a kapusteljesítményünk és a védekezésünk is, és támadásban a jó egyéni teljesítményeknek köszönhetően minden taktikai elképzelésünket meg tudtuk valósítani  fogalmazott a kitűnő szakember.
Debre Viktor, a hazaiak mestere bár csalódott volt, de igen szimpatikusan elismerte, hogy megérdemelten nyert a BKSE.
 
- A Füred maradéktalanul kihasználta a támadásban és védekezésben elkövetett hibáinkat. Egyszerűen ma ennyire voltunk képesek - osztotta meg gondolatait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!