Kézilabda

2011.05.23. 14:18

Ajkai siker és maradás

Tököl, Pestszentlőrinc - A férfi kézilabda NB I/B zárófordulójában az Ajka nyert, de a Várpalota kikapott idegenben.

B. Virág Rita

Tököl-KK Ajka 16:23 (9:9)
Tököl, 150 néző. V.: Kugyela, Száva.
Le Belier KK Ajka: Andorka  Farkas 3, Pavelka 1, Bajnóczi 4 (1), Ferencsik 2, John 5, Kovács 4. Csere: Cziráki (kapus), Erőss 2, Sápi 1, Földesi 1, Simon, Mákli, Meiczinger. Edző: Kaló Sándor.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

A kiesés elkerülése miatt győzelmi kényszerben lépett pályára az Ajka. A feszültség tapintható volt, sok hiba csúszott a támadásokba, épp ezért csak kevés gól esett (19. perc: 5:5). A szünetig egyik fél sem tudott előnyt kicsikarni. Fordulás után a vendégcsapat Andorka bravúrjaival és eredményes támadójátékkal öt góllal meglépett (12:17). A hazaiaknak ekkor még sikerült kettőre felzárkózni, de az Ajka egy 6:0-s sorozattal végleg eldöntötte a két pont sorsát. A sikerrel a Le Belier biztosan megtartotta NB IB-s tagságát.
Jók: az egész Ajka.
Az ellenfél legjobbja: Piroska 5 (1).

PLER KC II-Várpalota 34:27 (20:12)
Pestszentlőrinc, 100 néző. V.: Hargitai II, Palkovits.
Várpalotai Bányász SK: Kovács  Tolnai 2, Nagy Cs. 6, Mazák 1, Szöllősi A. 2, Molnár 3, Soha 2. Csere: SZÁSZ (kapus), DEVECSERI 4, Szabó 2, Bárdos 4, Varga 3, Kisfalvi. Edző: Szoboszlay István.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

A Várpalota számára tét nélküli találkozón a PLER kezdett jobban. A bennmaradásért harcoló házigazda nagy tempóban, motiváltan, ötletesen kézilabdázott, míg a vendégek nem igazán találták a ritmust. A hazaiak ennek eredményeképp az első játékrészben tetemes előnyt harcoltak ki.

A szünetben Szoboszlay edző igyekezett felrázni övéit, akik közül a fiatalok is lehetőséget kaptak. A várpalotai ifik nem is hagyták magukat, igyekeztek becsülettel helytállni, és végül a második felvonást egy góllal sikerült is megnyerni. A Várpalota bennmaradása már jóval korábban eldőlt, és jövőre is a másodosztályban küzdhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!