Kézilabda

2011.10.03. 10:15

Női kézilabdás önidegesítés

Veszprém - A nullapontos Kiskunhalas ellen majdnem önmagát sikerült megvernie a gyengén teljesítő Veszprém Barabás KC-nek a női kézilabda NB I-ben.

Novothny Ottó

VBKC-Kiskunhalas 30:29 (14:19)
Veszprém, 500 néző. V.: Herczeg, Südi.
Barabás KC: KISS - Azari 3, Mayer 3, Emberovics 3, BULATH 9 (7), FARKAS 8, Juhász. Csere: Hrankai, Lengyel (kapusok), Szabadfi 2, Nagy 1, Borkowska, Földes V. 1(1), Földes K., Selmeci. Edző: Gyurka János.
Kiskunhalas: PETHŐ - STERBIK 4 (1), Tápai 3, SZAMORÁNSKY 4, Takács 3, BARNA 7, Fehér 2 (2). Csere: Scholtz (kapus), Toplak 2, Kurgyis 3, Katona, Csordás, Kokas, Csákovics, Kosik 1. Edző: Varga József.
Hétméteresek: 9/8, ill. 7/3.
Kiállítások: 18, ill. 18 perc.
Piros lap: Szamoránsky, ill. Mayer.

Közvetlenül a kezdés után érezni lehetett, hogy a könnyűnek ígérkező találkozó kínál majd némi izgalmat, hiszen a vendégek 0:3-ra elhúztak. Az első hazai akciógólra négy és fél percet kellett várni, 2:3. A 8. percben úgy tűnt, helyreállt a rend (4:3), majd négy perccel később kiderült, hogy mégsem (5:6). Elképesztően rosszul védekezett a Barabás, a halasiak  jelentős magassági hátrányuk ellenére  sok mozgással könnyedén találták meg a réseket a veszp- rémi falban. A 17. percben 7:9-re húztak el, majd Barna ötödik találatával 8:10 állt az eredményjelzőn. Pethő parádézott, hogy aztán Barna simán végigszambázzon a teljes házigazda alakulaton, és hetedszer is mattolja a Barabást, 28. perc, 12:17.

Szünet után alaposan megváltozott a játék képe: a VBKC öt perc alatt utolérte ellenfelét (19:19), majd Kiss büntetővédése után le is hagyta (20:19). Ekkor remekül zárt a fal és a vendégek is fáradni látszottak. Megkezdődött a birkózás az előnyért, melyet hol egy, hol két góllal a vendéglátók nyertek, 23:21. A 44. percben összeroppanni látszott a Halas (25:22), hogy aztán Kissnek hatalmas ziccert kelljen védenie ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a vendégek. Ezt a veszprémi kapusnak percekkel később meg kellett ismételnie, így lett 26:24. Iszonyú küzdelem alakult ki a két csapat között, öt perccel a vége előtt 28:28 volt az állás, majd négy perccel később 29:29. Gyurka edző ekkor időt kért, és elindult az utolsó hazai akció. Három másodperccel a lefújást megelőzően a szabaddobásnál Bulathot leterítették a vendégek, az átadást Farkas kapta, akit már a hatosvonalon dobtak el a védők. Az időn túli hetest Bulath vágta biztosan a kapuba.

Különösen az első félidőben pokoli rossz teljesítményt nyújtott a hazai csapat. A pihenő után sikerült visszajönniük a meccsbe, de végül óriási szerencse is kellett a győzelemhez, ami az egyetlen, ám cseppet sem elhanyagolható pozitívuma ennek a találkozónak.

Gyurka János: - Mindig a kötelező a legnehezebb. Az első félidő katasztrofális volt, azonban nyertünk, és ez a lényeg.

Varga József: - Jó mérkőzést játszottunk, szerintem a közönség kellemesen szórakozott. Rangadó lett, amit korábban még sejteni sem lehetett. Az esélyesebb csapat nyert, de bebizonyítottuk, hogy a pályán nem minden múlik a pénzen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!