Kézilabda

2012.01.27. 20:04

Kevesen hajtanak a kettő pontért

Veszprém – Karácsony óta kisebb-nagyobb gondokkal küzd a Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabdacsapata.

Novothny Ottó

A problémák a hétközi Magyar Kupa-meccsen tovább szaporodtak. Amióta Bulath Anita a Barabás KC-ben lép pályára hétről hétre, a játékos igazi vezéregyénisége lett a társaságnak. Sajnos a Ferencváros elleni kupamérkőzésen éppen őt veszítették el a veszprémiek. Az átlövő sérülése másfél hónapos kihagyást jelent. Ugyanezen a találkozón Juhász Gabriella orrát is eltörték a zöld-fehérek, és akkor még Földes Viktória és Farkas Veronika lázáról, betegségéről még nem is beszéltünk. A helyzet tehát bonyolult, miközben ma Kiskunhalason küzd a közösség.



– Három pontja van ellenfelünknek, de a látszat csalóka – mondta Gyurka János, a veszprémiek mestere. – Szoros mérkőzéseket játszanak, hiszen például az Érd egyszer vezetett ellenük, a meccs végén. Nem beszélve rólunk: emlékezetes találkozón, időn túli büntetővel gyûrtük le őket. Nehéz és kemény percek várnak ránk, ami biztos: nem követhetjük el azt a hibát, hogy felvesszük az ő ritmusukat, mert akkor bajba kerülhetünk. Kiskunhalason kellemetlen az atmoszféra is, rengeteget kell utazni és így tovább. Természetesen mindezek ellenére nyerni szeretnénk, csak a két pont megszerzése lehet a célunk. A korábban említett mérkőzésen Veszprémben, a két klub találkozóján 30:29-re a házigazdák nyertek, míg a Kiskunhalas eddig a Szekszárd legyőzésével és a Dunaújváros elleni döntetlennel gyûjtötte be a három pontját. Érdekesség, hogy a két együttes csatájából korábban mindig a Barabás KC került ki győztesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!