Kézilabda

2012.03.29. 17:52

Itt az ideje az örömkézilabdának

Veszprém - Az alapszakasz utolsó felvonása következik a Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabdázói számára, akik szombaton 18 órakor a Békéscsabát látják vendégül.

B. Virág Rita

A Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabda együttesének tulajdonosa, Barabás Árpád a múlt héten jelentette be, hogy támogatók nélkül jövőre nem tudja vállalni az élvonalbeli szereplést és minden bizonnyal csak a másodosztályban indítja el a csapatot. Kiderült az is, hogy ezt az évet még az NB I-ben fejezi be a társaság. Gyurka János tanítványai egyelőre hatodik helyen állnak a pontvadászatban, vagyis a rájátszásban az 5-8. helyért küzdhetnek tovább.
 
- Kétségtelen, hogy a bejelentés mély nyomokat hagyott a lányokban és persze az edzői stáb minden munaktársán is. Ez főleg a dunaújvárosi meccsen ütött vissza, de talán mostanra már mindenkiben kikristályosodott, hol folytatja a pályafutását és nyugodtan, felszabadulhat kézilabdázhat - magyarázta Gyurka János, a veszprémiek mestere.

- A bajnokság lebonyolítása rendje rendkívül megnehezíti a felkészülést. Most is két hetes szünetet kellett átvészelni.

- Igen, ez valóban így van. Mindegyik csapat, amelyik nem nemzetközi kupaszereplő, kínlódott ezzel egész évben. Gyakorlatilag mire játékba lendültünk volna, addigra mindig hosszú szünet várt ránk. Emiatt azonban kár is keseregni, hiszen a mezőny nagyobbik felét ugyanúgy érintette, mint minket.

- A Békéscsaba számára sorsdöntő ez a találkozó.
 
- Ellenfelünknek nagy szüksége van a győzelemre, hiszen jó esetben nyolcba kerülhet. Kovács Péter edzősködése alatt alaposan feljavult a Békéscsaba, idegenben is képes meglepetésre. Azonban hiszek abban, hogy mi felszabadultan, teher nélkül kézilabdázva képesek leszünk két vállra fektetni. Elvégeztük a megfelelő munkát, szeretnék szépen búcsúzni az alapszakasztól és remélem, ezt a lányok is így gondolják.



X-Faktoros tehetség is támogatja őket

A Veszprém Barabás KC_Békéscsaba NB-I-es női kézilabda mérkőzés  szünetében fellép Samu Kriszta, Mazsi az X-Faktorban feltűnt tehetséges, fiatal énekesnő, aki Szabó Mariannal, duóban két dalt ad elő, köztük a Mozdulj című országszerte egyre nagyobb sikert elérő slágert. Mazsi, a csapat egyik tagjának, Borkowska Katának a barátnője, és ezzel fejezi ki együttérzését a társaság felé, miután a múlt héten kiderült, hogy jövőre nem indul el az élvonalban a veszprémi klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!