Kézilabda

2012.06.08. 05:31

Elégedettek a bronzéremmel

Balatonfüred - Elégedettséggel gondolnak a Balaton-parti város kézilabda-csapatánál a 2011/12-es bajnoki évadra, hiszen a klub története legnagyobb sikerét érte el, miután bronzérmes lett.

B. Virág Rita

- Emberfelettit produkáltunk az idén, ez az eredmény jóval a szintünk feletti - kezdte értékelését Sótonyi László, a fürediek vezetőedzője. - Ugyan az egész évet tekintve akadtak hullámvölgyeink, ám az különösen dicséretre méltó volt, ahogy a csapat az utolsó két meccsen, a Csurgó ellen kézilabdázott. A motiváltság, a sikeréhség, a hozzáállás mind-mind önmagáért beszélt. Jó volna minden meccsen ezt látni.

- Pályafutásában hol helyezné el ezt a bronzérmet?

- Játékosként sok szép siker részese lehettem, azonban most úgy érzem, emögött a bronzérem mögött sokkal, de sokkal több munka áll, mint némelyik más, fényesebb érem mögött. Rendkívül boldog vagyok ezzel a harmadik helyezéssel, és mindenképpen igen előkelő helyet kap nálam, a top háromba sorolom.

- A bronzérem a jövőre nézve is kötelez.

- Úgy vélem, ez a helyezés önbizalmat adhat mindnyájunknak, azonban nem jogosít fel minket semmire. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő évad még nehezebb lesz, hiszen a velünk egy súlycsoportban lévő alakulatok mindegyike meg akar majd verni minket. A célunk szerintem változatlan marad, vagyis az első hat hely valamelyikének megszerzését tűzzük majd ki.

- A célkitűzés változatlan, de a játékoskeret is az marad?

- Egyelőre még nem alakult ki a teljes keret. Annyi bizonyos, hogy Maxim Butenkóval közös megegyezéssel szerződést bontottunk és Josip Sandrk is távozott, Veszprémbe igazolt. Egy balátlövőt mindenképpen kívánunk igazolni, amellett, hogy a magot szeretnénk együtt tartani. Úgy tudom, a csapatkapitányunk, Pásztor István már hosszabbított és Kovács György is aláírt. A keret szerintem egy-két héten belül teljes lesz. Bízom benne, hogy a juniorokra is számíthatok, alapvető filozófiám az, hogy teljesítményükkel érjék el: minél több lehetőséget, szerepet kapjanak a felnőtteknél.

- A hírek szerint jövőre megváltozik a bajnokság lebonyolítási rendje, megszűnik az 5-8. helyért zajló rájátszás, helyette két részre oszlik majd az alapszakasz után a mezőny.

- Ez a változtatás mindenképpen a sportág előrelépését, fejlődését szolgálja. Továbbra is azt gondolom, az 5-8. helyért zajló küzdelemsorozatnak semmi értelme nem volt, csak a sportág sírját ásták vele. Így új motivációt, lendületet vehetnek a részt vevő csapatok.

- Mikor kezdik a felkészülést?

- Július 23-án találkozunk először, addig heti egy alkalommal jövünk össze, de csak szigorúan focizni. Természetesen mindenki kap házi feladatot, amit a szabadság alatt el kell végeznie otthon ahhoz, hogy megfelelő formában kezdhessük majd el a közös munkát.

 

Újra nemzetközi porondon a BKSE

A fürediek a bronzéremmel jogot szereztek arra, hogy ismét bizonyítsanak a nemzetközi kupában. Az átszervezett EHF-kupában indulhatnak majd el. Erről Sótonyi László úgy vélekedett, csakis akkor érdemes elindulni, ha sikerül megteremteni a szereplés anyagi és szakmai hátterét is. Az új lebonyolítási rendszerben hatcsapatos csoportokba sorolnák a nevezetteket, így legalább tíz kupameccs várna a fürediekre, ami valóban minden szinten komoly megterhelést jelent a játékosoknak és klubnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!