Kézilabda

2012.10.13. 19:09

Négygólos hátrányban a BKSE

Újvidék - Ledolgozható hátrányba került a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda együttese a szerb Vojvodinával szemben az EHF-kupa második fordulójának első összecsapásán.

Munkatársainktól

Vojvodina-BKSE 29:25 (12:11)
Újvidék, 1000 néző. V.: Athanasios, Dimitrios (görögök).
RK Vojvodina: ABADZIC - Stankovic 2, Mitrovic 1, Barisic 2, Surkovic, STOJANOVIC 10 (7), MARJANAC 3. Csere: ARSEMIC L. (kapus), POPOV 6, Radisic, Veselinov, Nyepanovic, Supkovic 1, Arsemic N., JOSIC 4, Milosevic. Edző: Dorde Sirkovic.
BKSE: SZABÓ T. - HORNYÁK 4, Lelkes, Rio, Kovács, Sandrk 6, Pásztor 1. Csere: Szathmári (kapus), Nagy D. 1, Gerdán, Németh 1, Pulay 1, FALUVÉGI 4, Kemény 2, ZDOLIK 5. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 8 plusz egy végleges, ill. 18 perc.
Hétméteresek: 7/7, ill. 1/0.

Feszült hangulatban kezdődött a meccs, ugyanis még a kezdés előtt a helyi 200 fős keménymag és a nagy számban kivonult rendőri erők összecsapását láthatták a megrémült füredi drukkerek. A találkozó első negyedórájában jól védekezett a Füred és tudta tartani a lépést a helyiekkel. A játékrész hajrájában csak a balatoniak ügyetlenségén múlt, hogy nem vendég előnnyel, hanem egy gólos hátránnyal zárult a harminc perc.

Fordulás után körülményesen támadott a BKSE és a Vojvodina ezt kihasználva hat góllal elhúzott (23:17). Az utolsó percekben a fürediek főleg a fiataljaik gólerősségének köszönhetően kettőre faragták a hátrányt (24:22), ám a vendégek tapasztalansága a végén kiütközött és a hazaiak növelték a különbséget. Az összecsapás a látottak alapján még nyílt, egyáltalán nem dőlt el a továbbjutás kérdése.

Dorde Sirkovic: - Tíz percig úgy játszottunk, mintha mi lettünk volna a vendégek. A megilletődött első félidőt követően felpörögtünk és még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

Sótonyi László: - Jó iramú mérkőzésen, hullámzó egyéni teljesítményeket nyújtottak játékosaim. Fiatal csapatom hozzáállásával nem volt gond, rutintalanságunk és főleg támadásbeli hibáink miatt szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom, a hátrány ledolgozható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!