Kézilabda

2012.11.07. 19:19

Egy félidőn át szoros volt a derbi

Balatonfüred - Mindkét együttes céljai megvalósultak a kézilabda NB I Veszprém megyei rangadóján: a házigazda egy félidőn át tartotta a tempót és tízen belül maradt, a vendégek pedig simán, magabiztosan nyertek.

Horváth Gábor

BKSE-MKB 23:32 (11:14)
Balatonfüred, 500 néző. V.: Bóna, Miskei.
Balatonfüredi KSE: Szathmári - Hornyák 1 (1), Lelkes 1, Rio 2, KOVÁCS 4, Sandrk 2 (1), Pásztor 1. Csere: Szabó (kapus), Kis, ZDOLIK 6 (3), Bánhidi, Németh 1, Szöllősi 2 (2), NAGY D. 3. Edző: Sótonyi László.
MKB Veszprém KC: FAZEKAS - IVÁNCSIK T. 8 (1), Sulic 2, Nagy L. 2, Schuch, PEREZ 4, Chema 1.  Csere: Alilovic (kapus), Terzic 1, JAMALI 5, Iváncsik G. 1., Ugalde 1, ONETO 2, Gulyás 2, Császár 3 (1). Edző: Carlos Ortega.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 7/7, ill. 2/2.

Az utóbbi időben kissé megkopott az a Mocsai Lajos által csak lokálderbiként emlegetett hangulat, amely néhány esztendeje még a Füred-Veszprém kézirangadókat jellemezte. Persze ezúttal sem maradt el a fokozott érdeklődés és a szurkolásra sem lehetett különösebb panasz, az MKB az utóbbi időben túl gyakran fogadott vendéggé vált ahhoz, hogy pályára lépésétől felbolyduljon a város. Utóbbi okát a fürediek idén kissé visszafogottabb szereplésében is lehet keresni, de pont ez az, ami a meccs elején egyáltalán nem látszott a BKSE teljesítményén.

A házigazda lendületesen kezdett és nem hagyta lerázni magát: igaz, csak az ötödik percig volt döntetlen (3:3) az állás, a címvédő a folytatásban csupán minimális előnyt (19. perc: 9:11) tudott kidolgozni. A BKSE vérszemet kapva a 22. percben újra egalizált, 11:11. Ortega időt kért, majd nem sokkal később - 11:13-nál - Sótonyi Lászlónak is meg kellett ezt tennie. Nem könnyítette meg az MKB dolgát, hogy Nagy László után Schuch Timuzsint is ápolni kellett, mindketten padon maradtak.

Perez negyedik találatával kezdődött a második félidő, ezt követően egymás után háromszor talált be a Veszprém, válasz nélkül. Öltözőben maradt a Füred, elhúzott a vendéggárda, 12:18. A BKSE rengeteg hibát vétett mind támadásban, mind védekezésben, 39. perc: 13:22. Öt perccel később tízre hízott a különbség, s az érdemi dolgok el is dőltek.

A BKSE nagyot harcolt, miközben az MKB csak a második félidő elején játszott igazán jól.

 

A ritmusváltás okozta a BKSE vesztét

Sótonyi László: - A célunkat elértük, jól küzdöttünk és sikerült tíz találaton belül maradnunk a címvédő ellen.

Carlos Ortega: - A második félidőben ritmust váltottunk és ezzel sikerült véglegesen elhúznunk ellenfelünktől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!