Kézilabda

2012.11.30. 19:26

Továbbra is mélyponton a BKSE

Balatonfüred - Óriási meglepetésre kikapott a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda bajnokság pénteki játéknapján a Pécstől.

BKSE_Pécs
26:27 (12:14)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: SZATHMÁRI _ Nagy D. 3, Lelkes 2, Rio 2, Kovács 2, Zdolik 1, PÁSZTOR 7. Csere: Németh, Kis, SZÖLLŐSI BALÁZS 5, Sandrk 4, Faluvégi, Kemény. Edző: Sótonyi László. Pécs: Nikolics _ SZEPESI 4 (1), SZÖLLŐSI BENCE 8, Hajdú T., Hajdú G. 3, GRÜNFELDER 3, Papp M. 3. Csere: BŐSZ (kapus), SZÖGI 3, Kurbely 3, Sebestyén. Edző: Koleszár György. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1.




Továbbra is mélyponton van a Balatonfüredi együttes (Fotó: Orosz Péter)





Rio góljával kezdődött a mérkőzés, majd húzódás miatt azonnal le kellett cserélni és a fiatal Szöllősi Balázs vette át a karmesteri pálcát. Nem illetődött meg, gyorsan kettőt vágott és a 6. percben 3:1-re vezetett a Füred. A másik Szöllősi, a pécsiek irányítója válaszolt öccse találataira, így aztán tapadt a Pécs a hazaiakra. A 23. percben 10:10-et követően feljavult a Pécs és a félidő hajrájában már három góllal is vezetett. Ezt annak köszönhették a vendégek, hogy a BKSE pontatlanul védekezett, támadásban pedig sok buta hibát vétett.

Fordulás után Szathmári bravúrjainak és Kovács, majd Sandrk góljainak köszönhetően 15:15-nél beérte a balatoni csapat riválisát. Sokáig fej-fej mellett haladt a két fél, majd Szöllősi Bence góljaival ismét vezetést szerzett a baranyai alakulat (18:19). Pásztor szélről lőtt szép góljával ismét döntetlen lett az állás, majd a Füred a kisebbik Szöllősi ötödik góljával 23:21-re elhúzott. A hajrában 25:25-nél érte be ellenfelét a Pécs. Pásztor hetedik találatával ismét átvette az vezetést a Füred, ekkor még négy perc volt hátra. Nem használt Sótonyi időkérése, Sandrk ziccert hibázott, aztán Szöllősi Bence újra vezetéshez juttatta csapatát. Húsz másodperccel a vége előtt büntetőhöz jutott a BKSE, de Sandrk büntetőjét védte a pécsi kapus.





Sótonyi László:

Koleszár György:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!