Kézilabda

2013.02.04. 14:33

Dicséretes bronzérem

A harmadik helyet szerezte meg a VI. korcsoportos fiú kézilabdázók országos diákolimpiai döntőjében a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchenyi Ferenc Tagintézménye.

Napló sport

A gyöngyösi erőpróbán, ahogy arról már beszámoltunk, a megyét két együttes képviselte a nyolc csapatos döntőben. A veszprémi Jendrassik-VENESZ lett a torna győztese. A füredi iskola csapata a Hajdúnánással, az Orosházával és a Csurgóval került egy kvartettbe. Itt előbb simán két vállra fektette a Hajdúnánást (24:14), majd az Orosházát (35:26), aztán 25:18-ra kikapott a Csurgótól, így másodikként jutott tovább. Az elődöntőben a Veszprémtől 29:19-es vereséget szenvedett, így a bronzért játszhatott. A harmadik helyet végül sikerült megszerezni, mert 36:22-re legyőzte a budapesti Csanádi iskola csapatát.

 

A füredi fiatalok remekül helyt álltak a gyöngyösi diákolimpián (Fotó: Kiss Tamás)

György László, felkészítő tanár elmondta, a házi gólkirály Bánhidi Bence lett és rajta kívül Pordán Gábor érdeme meg minden dicséretet. A bronzérmes alakulat tagjai: Haraszti Dániel, Burger Ákos, Csépányi Gergő, Pencz Norbert, Sárosi Gábor, Lestán Martin, Sinka Dávid, Bánhidi Bence, Hornyák Péter, Déber Bence, Éliás Gábor, Pordán Gábor, Kurán Gergő, Nagy Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!