Kézilabda

2013.09.05. 10:25

Kezdik szeretni a kézilabdázást

Tavaly Vas megyében bajnokságot nyert, most sikeres felkészülés kezdetén tart a Motax Pápa női kézilabda csapata. Nemrég fejezték be egyhetes edzőtáborukat, ahol napi négy kemény edzést bonyolítottak.

Nagy Imre

- A lányok nagy odaadással és lendülettel komoly fejlődést értek el. A bentlakásos módszert választottuk annak ellenére, hogy legtöbbjük pápai. A tábor eredményét az is mutatja, hogy azóta már a harmadik tornán vettünk részt, a sajátunkon másodikak lettünk, a másik kettőről pedig elhoztuk a kupát - mondja örömmel Zöldi Ferenc, a csapat elnöke.

- Úgy veszem észre, a lányok kezdik szeretni a kézilabdát. Ez részben a csapat vezetésének, részben az új edzőnknek, Kapcsándi Zsoltnak is köszönhető. Idén a megyei bajnokságban indulunk, az őszi szezonra maximálisan megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a fiatal csapattal helyt tudjunk állni. Már nem félek attól, hogy esetleg komoly vereségekbe szaladunk bele, sőt, remélem, lesznek szép győzelmeink is. Ugyan a válogatott norvég kapusunk elment a csapattól, mégis van két-három olyan játékosunk erre a posztra, akikről biztosan tudom, hogy egy jó megyei szintet elérnek. Így aztán közös reményeink szerint a Veszprém megyei bajnokságban újra sikeresen szerepelhetünk - fogalmaz az elnök, aki mosolyogva mondja el azt is, hogy az edzőtábor után nem lehet ráismerni a lányaira .

- A kikötés az volt, hogy - bár a csapat nagy része pápai - senki nem mehet haza az edzések után. A napi négy, rendkívül kemény, embert próbáló edzés aztán mindezt lehetővé is tette, nagyon elfáradtak estére a lányok. A fiataloknak biztosan nagyon szokatlan volt a korai kelés is, de már reggel hétkor öt kör futással kezdtünk, majd néhány alkalommal az uszodában mintegy húsz hossz úszás várt rájuk. A látványos munka a délelőtti edzéseken történt, ahol a labdakezeléstől a figurákon át mindent gyakoroltunk. Meglátjuk, mindez mire lesz elég - fogalmazott az elnök, aki reméli, a lányok helytállnak az idei bajnokságban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!