Kézilabda

2014.02.13. 12:30

Idegenben szeretnének bravúrt a lányok

Veszprém - A női első osztályú kézilabda bajnokságban lassan befejeződik az alapszakasz. A veszprémi együttesre még négy találkozó vár. Egyik sem lesz könnyű.

Novothny Ottó

A bakonyiak a tizenkét csapatos tabella középső részében szeretnének zárni, de ehhez már bravúr kell a hátralévő mérkőzéseken. (Fehérvár, Békéscsaba idegenben, Győr, MTK hazai pályán).

- A nemzetközi szereplés és a Ferencváros elleni helytállás után egy hosszú hétvégét pihenőnek kapták a lányok - kezdte Róth Kálmán a veszprémiek mestere. - Aztán újult erővel folytattuk a gyakorlásokat és próbálunk jól szerepelni az előttünk álló négy találkozón.

Ősszel a Fehérvár ellen az utolsó pillanatban egyenlítettek a házigazdák, idegenben sokkal nehezebb dolguk lesz.

- A székesfehérváriak otthon képesek mindenkit megverni, vagyis nyugodtan játszhatunk. Nem rakunk terheket a játékosokra, felszabadultan küzdhetnek. Ez lehet a meglepetés egyik kulcsa. Hiszem, hogy a KEK-ben nyújtott teljesítményünk dicséretet érdemel, hiszen becsülettel küzdöttünk, ez mindenképpen adhat lelkierőt.

Korábban gondot okozott, hogy a veszprémiek közül többet is megkerestek hazai klubok.

- Azt gondolom, hogy ezen a problémán túljutottunk. Egyértelműen javult a hangulat. Az sem okoz már feszültséget, vagy szomorúságot, hogy a győriek három játékosunkat - szerintem kicsit korán - felvittek magukhoz, ami a maradók közül néhánynak nem esett nyilván jól. Természetesen tudom, hogy kik azok, akik másik klubban képzelik el a folytatást, de ez egyelőre még nem publikus, nem fogom elmondani. Megrágták, átgondolták a lányok ezeket a kérdéseket és most már csak a hátralévő feladatokra koncentrálhatnak. A négy bajnoki meccs és az egy Magyar Kupa találkozó éppen elég kemény elfoglaltságot jelent mindenkinek - fejezte be Róth Kálmán.

 

Izgalmas mérkőzés lesz a pénteki

Az őszi összecsapáson a fehérváriak a 10. perctől vezettek Veszprémben, 17 perccel a lefújás előtt öt góllal, de még héttel a vége előtt is három találattal. A végén azonban mégis 30:30 lett az eredmény. Érdekesség, hogy mindkét alakulatnak ez az egy döntetlenje volt a bajnokságban eddig. A meccsen a hazaiaknál Tóth G. tizenegy gólt lőtt, míg a vendégeknél Vaszari volt a legeredményesebb, hat találattal. A Veszprém 10. a tabellán 13 ponttal, míg a Fehérvár hatodik 17 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!