Kézilabda

2014.02.19. 19:35

Négy között a Veszprém

Veszprém - A női kézilabda Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért lejátszott mérkőzésen az esélyes Dunaújváros becsődölt, a hazaiak pedig továbbléptek.

Novothny Ottó

Veszprém- Dunaújváros

29:23 (19:13)

Veszprém, 100 néző. V.: Bacs, Bán. VBKC: Pásztor - Vesztergombi 3, Tóth G. 7, Planéta 2, Kurucz 3, Pelczéder 6. Csere: Szemerey, Györkös (kapusok), Tóth E. 5(4), Hajtai, Kokas, Gulyás 1, Marincsák, Horváth, Kiskartali, Takács B. 2. Vezetőedző: Róth Kálmán. Dunaújváros: Vig - Hosszu, Vadász, Ferling 5, Takács D. 1, Bulath 3(2), Vincze 6. Csere: Pisák, Csapó (kapusok), Gera 5, Ács, Palotás, Ferenczy, Rádl 3, Grosch, Kővári. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

A vendégek a kezdés után szinte azonnal vezetést szereztek és minden haladt a papírforma szerint. A Duna-partiak gyorsan magabiztos előnyt gyűjtöttek össze (2:5, 3:6). Ezt követően mintha elfogyott volna a tudomány, illetve a hazaiak nyitott védekezése nagyon nem ízlett a vendégeknek. A 11. percben utolérte ellenfelét a Veszprém (7:7), az egyik oldalon Ferling, a másikon Pelczéder tartott négy-négy találatnál. A félidő felénél először állt nagyobb szám a házigazdák oldalán (10:9), Mátéfi edző azonnal időt kért. Ezt a tettét pár perccel később meg kellett ismételnie, de csapata nem támadt fel, 12:9. A vendéglátók gyorsan támadtak, a rendezetlen újvárosiak ellen rendre góllal fejezték be az akciókat, 28. perc, 18:12.

A veszprémi női kézilabda csapat hatalmas bravúrral könnyedén verte a Dunaújvárost a kupában (Fotó: Penovác Károly)

 

A szünet után két és fél percig mindkét csapat szüneteltette a gólgyártást, majd hosszú ideig maradt a négy-öt gólos különbség. Tíz perc elteltével a Veszprém került gödörbe, amit a vendégek ki is használtak, 21:18. A mérkőzés egyik döntő pillanata volt, amikor Tóth G. 11 méterről talpról hatalmas gólt lőtt, 26:21, széttörve ezzel a dunaújvárosiak felzárkózási reményeit. Az utolsó öt perc 27:22-ről és két meglehetősen ideges együttessel indult. A vízpartiak képtelenek voltak váltani, a hazaiak pedig korukat meghazudtoló rutinnal őrizték a különbséget.

A Veszprém lendületes, taktikus játékával meglepte a láthatóan bizonytalan és sokat hibázó ellenfelét. Szemerey több ziccert is hárított, ekkor fordított a hazai csapat és többet már ki sem adta kezéből az előnyt. Megérdemelten jutott tovább a Veszprém.


Veszprémi továbbjutás szülinapra

Róth Kálmán: - Nagyon szép születésnapi ajándékot kaptam. Óriási dolognak tartom, hogy két éven belül a csapatunk másodszor játszik a legjobb négy között. Úgy tűnik, kupaspecialisták vagyunk.

Mátéfi Eszter: - Adtunk egy félidő előnyt, amit a másodikban nem tudtunk behozni. A Veszprém a hazai pálya minden előnyét élvezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!