Kézilabda

2014.03.11. 12:15

Egyetlen győztes az NB I/B-ben

Megyei körkép - Továbbra is biztosan vezeti a Veszprém II a férfi kézilabda NB I/B tabelláját. A hétvégén rajta kívül nem sok szerencsével jártak a megyei csapatok, a Füred II pontot szerzett, de ennél többre vágyott, a többiek kikaptak.

B. Virág Rita

Százhalombatta _BKSE

27:27 (20:16)

Érd, 250 néző. V.: Janáki, Szemesi. Balatonfüredi KSE: Komendánt - BÓKA 8, Faluvégi 4, Törteli 2, Pordán 1, Bujtár 2, BÁNHIDI 5. Csere: Árki (kapus), Vasvári, Németh B. 1, Csóka, Kemény 1, Éliás, Győri 3, Pető, Lestál. Edző: György László.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

Az első félidőben a Füred a vártnál gyengébben kezdett, pocsék védekezés és kapus teljesítmény után a hazaiak négy gólos előnyhöz jutottak. Szünet után aztán gyorsan ledolgozta hátrányát a fiatal Füred és a hajrára már 25:27-re vezetett is. Az utolsó két percben aztán apró fegyelmezetlenségek miatt két gyors góllal egyenlítettek a battaiak, így megosztoztak a pontokon a csapatok.

Csurgó II _VBSK

28:22 (15:14)

Csurgó, 50 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Várpalotai Bányász SK: Szász - MAZÁK 7, Bella 1, Putics 2, BÁRDOS 7, Tolnai 2, Venczel 2. Csere: Ubornyák (kapus), Szabó P., Németh F. 1, Falkner. Edző: Kaló Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

A tartalékos Várpalota felforgatott összeállításban kezdte a mérkőzést. Az első félidőben ennek ellenére jól tartotta magát és az egy gólos hazai előny nem tűnt ledolgozhatatlannak. Szünet után egyre jobban fáradt a Bányász és egyre több hiba csúszott a játékba. A Csurgó pedig élt a lehetőségeivel és biztos győzelmet aratott.

Az Ajka (csíkos) idegenben játszott és két góllal kapott ki (Fotó: Penovác Károly)

 

Vecsés_ KK Ajka

26:24 (15:12)

Üllő, 70 néző. V.: dr. Kozák, Wenzel. Le Belier KK Ajka: Körli - Majdanics 1, Schmidt 3, BAJNÓCZI 6 (1), ERŐSS 1, Rozmán, PAÁR 9 (5). Csere: Horváth, Völgyesi (kapusok), Huszti 1, Tarlósi, Földesi 3, Fábián, SIPOS, Meinczinger. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6.

Hiába kezdett jobban az Ajka, a hazaiak a félidő közepére egyenlítettek, majd zsinórban öt gól lőve biztos előnyhöz jutottak a kiesési rangadón. A folytatásban az Ajka mindent megtett a siker érdekében, sőt többször is vezetéshez jutott (18:19, 21:22), ám a hajrában a jobban koncentráló Vecsés a maga javára fordította a találkozót.

Alba Regia_ MKB II

22:27 (9:15)

Székesfehérvár, 300 néző. V.: Szilvási, Morvai-Buzogány. MKB-MVM Veszprém II: BORBÉLY Á. - Kisék B., LIGETVÁRI 4, Gulás, Priczel 3, Pásztor 1, Gyene. Csere: KISÉK M. (kapus), SZEITL 4, HORVÁCKI 3, Vizes 3, Zakics 2, Kanczel 1, Albert-Tóth 2, Bonyhádi. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

Gyengén, rossz felfogásban kézilabdázott a Veszprém, ennek ellenére az első félidő végére tetemes előnyhöz jutott. A térfélcserét követően sem talált magára igazán a bakonyi alakulat. A szellemes, kreatív játék ezúttal elmaradt, de a két pontot így is biztosan szerezte meg a listavezető MKB II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!