Kézilabda

2014.05.20. 12:45

Hátrányos helyzetű fiatalokkal gyakoroltak a sztárok

Fantasztikus élményt szerzett harminc hátrányos helyzetű gyermeknek a veszprémi férfi és győri női kézilabdacsapat kedden a Veszprém Arénában.

Horváth Gábor

Az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott fiatalok együtt játszhattak, edzhettek a veszprémi és a győri játékosokkal. Ajándékokat és autogramokat kaptak kedvenceiktől, akikkel közös fényképeket is készíthettek.

A Soroksári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat közreműködésével érkezett harminc gyerek, akik az edzés előtt megtekinthették a Veszprém Arénát, körbejárták a küzdőteret és megnézték a klub serlegtermét is. Az alkalom része a Felhőtlen gyermekkor elnevezésű programsorozatunknak, amelynek keretében hasonló, élménydús kirándulásokat szervezünk, forrást gyűjtünk és nem utolsósorban szeretnénk felhívni a figyelmet a segítségre szorulók helyzetére - mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az idén (is) bajnok, Magyar Kupa és a Bajnokok Ligája győztes győri hölgyek közül a csapatkapitány, Görbicz Anita, valamint Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Hornyák Dóra és Bognár-Bódi Bernadett látogatott a Veszprém Arénába.

A Győri Audi ETO KC kiválóságai is mezt húztak és csatlakozva a veszprémi férficsapat játékosaihoz a gyerekekkel együtt szórakoztató ügyességi és kézilabdás feladatokban vettek részt.

A tréninget Carlos Ortega, az MKB- MVM Veszprém KC vezetőedzője irányította, s a spanyol mester komolyan vette a feladatát, nem hagyta lazsálni a pályán lévőket. Nagy László, Iváncsik Gergő, Schuch Timuzsin, Iváncsik Tamás már túl volt aznap egy edzésen, ennek ellenére fáradhatatlanul kergette a fiatalokat, vagy épp menekült a gyerekek elől. Ortega a fogós játék után kapuralövést és sorversenyt vezényelt a tanítványoknak , technikai-taktikai tanácsokkal is ellátva a gyermekeket, akik jól láthatóan nagyon élvezték a különleges testnevelés órát.

- Ha gyerekekről van szó, az ember szívesen vesz részt bármilyen eseményen. Úgy gondolom, remek programon vagyunk túl, a fiatalok és mi is nagyon élveztük a közös edzést. Örülök, hogy örömet tudtunk szerezni - nyilatkozta Nagy László, a veszprémiek válogatott csapatkapitánya. A játékos szavaihoz a másik kiválóság, Görbicz Anita is csatlakozott.

Elmondta: mindig szívesen jön Veszprémbe, hiszen remek emlékek kötik ide és örül, hogy részt vehettek a hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programban.

 

Gőzerővel készül a döntőre a csapat

A győri hölgyek számára már véget ért a szezon, a veszprémi kézilabdázók előtt viszont még áll egy esemény ebben az idényben. Nem is akármilyen, a klubkézilabda legnagyobb és legnehezebb feladata, a Bajnokok Ligája négyes döntője. A bakonyiak gőzerővel készülnek a jövő hétvégi tornára, amelynek első napján a német Kiel ellen lépnek pályára. Hamarosan kiderül, hogy a jelenleg sérült Jamalival és Fazekassal, vagy nélkülük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!