Kézilabda

2016.02.17. 19:29

Fantasztikus Fazekas, fantasztikus Füred!

Balatonfüred, Nagyatád – Ki gondolta volna? Idegenben sem adott esélyt honi riválisának a füredi kézilabdacsapat, amely bejutott a Magyar Kupa idei négyes döntőjébe.

Horváth Gábor

Csurgói KK-BKSE

17:24 (9:14)

Nagyatád, 800 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Csurgói KK: Székely – Gebhardt 1, CAVOR 3, Faluvégi 2, Mota 2, Hadziomerovic 2, Gazdag 1 (1). Csere: Bartucz (kapus), Herbert, Pazin 1, Pordán 2, Hanusz, Szkokán, Mikita, Dimitrievski 1. Edző: Sótonyi László. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gábori 1, KASPAREK 5, BÁNHIDI 1, GERDÁN, Zdolik 2, BÓKA 4. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh, Győri 2, Törteli, SZÖLLŐSI 4, Gyene, LIGETVÁRI 5, Vasvári, KEMÉNY. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/0.

Jó hangulatban kezdtek a csapatok, a csurgói csarnok átépítése miatt Nagyatádon rendezték a Magyar Kupa összecsapást, amelytől mindenki hatalmas, végletekig kiegyenlített harcot várt. Előbbi bevált, utóbbi kevésbé.

Rendkívül motivált együttesek csaptak össze, nem csoda, hiszen a tét a legjobb négy közé jutás volt. Már a mérkőzés elején szikrázó párharcokat láthatott a közönség. Nagyon jól kezdett a Füred, Szöllősi és Gábori góljával az ötödik percben 2:0-ra vezetett. A Csurgó csak a hatodik percben érte el első találatát, a volt füredi, Faluvégi talált a hálóba. A végig kiválóan védő Fazekas Nándor vezérletével remekül védekeztek a vendégek, 7. perc: 1:4. Sótonyi mester időt is kért.

A folytatásban kissé közelebb zárkózott a Csurgó, 10. perc: 4:6. Ekkor azonban Fazekas hétméterest védett, és Ligetvári, valamint Bóka góljaival a 13. percben 4:8-ra lépett meg a BKSE.

Ismét a vendéglátók időszaka következett, egyre keményebb volt a küzdelem, 16. perc: 6:9. Ugyanakkor továbbra is kiválóan védekezett a Balaton-parti alakulat, s ennek eredményeképpen 4:0-ás rohamot produkált, 20. perc: 12:16. A szünetig maradt a megnyugtató vendégelőny. Egy rendkívül motivált Balatonfüredet láthatott a közönség, a vendégek magabiztosan vezettek.

A második félidő elején a csapatok az öltözőben maradtak, öt percig nem volt gól. A nagy tét miatt sokat hibáztak a játékosok. Kasparek és Győri találataival a BKSE talált jobban magára, 45. perc: 11:17.

Továbbra is nagy csata volt a pályán, a Csurgó mindent elkövetett a felzárkózás érdekében, a vendégek viszont remekül állták a rohamokat. Fazekas és a védelem kettőzött erővel harcolt. Az 50. percben 12:19 volt az állás. Ezután Kasparek és Bóka percei következtek, két-két góllal végleg eldöntötték a mérkőzést, hiszen az 57. percben 24:14-re vezetett a Füred. A Csurgó a véghajrában jól kozmetikázott, de így fölényes sikert arattak a vendégek, akik ezen a napon támadásban, védekezésben és kapusteljesítményben is ellenfelük fölé nőttek. A BKSE magabiztosan jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelyet áprilisban rendeznek meg.

 

 

Csoknyai István: - Nagy dicséret illeti a csapatot, mindenki rengeteget tett a sikerért. Fazekas extrát nyújtott a kapuban, emellett kiválóan védekeztünk, tudatosan támadtunk. Jól felkészültünk, meglett az eredménye. Boldogok vagyunk, hogy idén sikerült bekerülnünk a négyes döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!