Kézilabda

2016.03.13. 18:57

BKSE: megvan a harmadik hely – Jól mutatkozott be a tinédzser kapus

Balatonfüred – Meglepően gyengén játszott a Füred, amely csak a hajrában tudta bedarálni a sereghajtót a kézilabda NB I alapszakaszának utolsó mérkőzésén. A 17 éves kapus bemutatkozása viszont igazi pozitívum volt.

Horváth Gábor

BKSE-PLER

31:25 (14:13)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balatonfüredi KSE: Rózsavölgyi – Gyene 2, Kasparek 2, Szöllősi 2, Bánhidi 3, Ligetvári, BÓKA 4. Csere: ANDÓ (kapus), Gerdán, Kemény 3, GYŐRI 8 (4), Törteli 2, GÁBORI 4, Németh, Szilágyi 1 (1), Vasvári. Edző: Csoknyai István. PLER Budapest: KRÁNITZ – Sinkovits 3, Oláh 2, Kocsi 1, MIKITA 4, Lókodi, Radjenovic 3 (1). Csere: Tóth N. (kapus), BAKOS 4 (3), Benmiloud 1, Leimeter 1, Bohács 1, Bujdosó 3 (2), Nagy 1, Tóth P. 1. Edző: Hutvagner István.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 8/6.

Fazekas Nándor betegsége miatt a fiatal Rózsavölgyi Gergő állt a füredi kapuba, a keretbe pedig bekerült a még fiatalabb, mindössze 17 éves hálóőr, Andó Arián.

Kissé kaotikusan kezdődött a találkozó, Bóka kezdte a gólgyártást, de az ötödik percben, rengeteg hibát és egy-két furcsa bírói ítéletet követően már a PLER-nél volt az előny, 2:3. Nem sokáig, Kasparek és Bánhidi fordított, 4:3. Hosszú ideig volt ez az eredmény, Szöllősi törte meg a csendet, 13. perc: 5:3.

Továbbra is sok volt a technikai baki a BKSE játékában, ám negyed óra elteltével elhúzni látszott a csapat, 17. perc: 7:4. De csak látszott, Sinkovits duplája után 7:7 állt az eredményjelzőn, sőt nem sokkal később 7:8 lett az állás. A hazaiak gyorsan visszavették az irányítást (25. perc: 12:10), a PLER viszont nem hagyta magát, és Mikita vezetésével ismét egyenlített, 13:13. Végül Bóka negyedik találata zárta a játékrészt.

Szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, a sereghajtó vendégek szívósan tapadtak gyengélkedő ellenfelükre, 15:15. A cserekapus Andó szép hetes védéssel mutatkozott be, de a másik oldalon Kránitz is hárított egy-két próbálkozást.

A 40. percre sikerült háromra növelnie előnyét a Fürednek, 19:16. A fővárosiak fáradtak, sokszor játszottak emberhátrányban, Győri találataival kezdett ellépni a Balaton-parti csapat, 47. perc: 23:18.

A hazai védekezés feljavult és Andó is újabb védéseket mutatott be. A PLER-nek már nem volt több ereje, a hajrában fölénybe kerülő Balaton-partiak végül magabiztosan győztek.

Nem igazán sikerült felpörögniük az utolsó meccsre a füredieknek, gyógyír viszont, hogy a pontszerzéssel a harmadik helyen zárta az alapszakaszt a BKSE. A felsőházi rájátszásban a Szeged lesz az első ellenfél, a Csoknyai-csapat szerdán fogadja a Tisza-partiakat.


Csoknyai István: - Nagy gratuláció a csapatnak a harmadik helyért, amely fiatal, magyar együttesnek óriási eredmény. Holnaptól új bajnokság kezdődik.

Hutvagner István: - Sok sikert kívánunk a Fürednek a rájátszásban, nekünk nem itt kell nyernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!