Kézilabda

2016.03.26. 19:11

Csúnyán beragadt a derbi elején a BKSE

Balatonfüred, Tatabánya – A hazaiak 7:0-ás rohanással kezdték az NB I-es kézilabdaderbit. A Füred felállt a padlóról, de a végén már nem volt esélye.

Horváth Gábor

Tatabánya-BKSE

29:24 (15:10)

Tatabánya, 900 néző. V.: Tatabánya: BORBÉLY – PÁSZTOR 4 (2), Harsányi 3, DIAZ 5, SZÖLLŐSI 5, BODÓ 9, Vujovic 3. Csere: Mijatovic (kapus), Juhász, Krismancic, Katzirz, Törő, Mazák, Vaskó, Dénes, Crnoglavac. Edző: Vladan Matic. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Gyene 1, KASPAREK 5, Bánhidi, Gerdán, Ligetvári 1, Bóka 3. Csere: Rózsavölgyi (kapus), Németh, GYŐRI 7 (6), Törteli, SZÖLLŐSI 4, Gábori 1, Kemény 2, Szilágyi. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/6.

Közel telt ház előtt játszották a találkozót, füredi nézők is szép számmal kísérték el a csapatot. Ennek ellenére rosszul kezdett a BKSE, a 6. percben már 4:0 volt az állás.

Ebbe belejátszott az is, hogy kettős emberhátrányba kerültek a vendégek, akik továbbra sem tudtak a kapuba találni, nem lelték a nyitott védekezés ellenszerét. A 11. percben 7:0-át mutatott az eredményjelző.

Az első füredi gólt Gábori lőtte, a BKSE kezdte megtalálni az ellenszert, szép lassan zárkózott, 20. perc: 10:6. Két gyors indítás után Bóka és Gyene volt eredményes, majd a heteseket végig magabiztosan értékesítő Győri találatával 10:9-re zárkózott a vendégcsapat.

Ezután ismét 4:0-ás sorozatot teljesített a hazai együttes, így a félidőben magabiztosan vezetett.

A füredi (balról: Gerdán, Bóka és Szöllősi) ezúttal nem voltak partiban a jóval rutinosabb Tatabányával 
Fotó: Penovác Károly

A második játékrészt a BKSE kezdte és egy szép Kasparek átlövéssel sikerült csökkenteni a különbséget. A folytatásban Bodó és Szöllősi párbaja következett, minkét játékos három-három gólt lőtt öt perc alatt. A 37. percben 19:14 állt az eredményjelzőn.

A vendégek védekezése feljavult, ám támadásban sokat hibáztak a Balaton-partiak, illetve Borbély jól hatástalanította a próbálkozásokat, 45. perc: 23:17.

Fazekas is bemutatott egy-két fontos védést, Bóka, Ligetvári, valamint Győri góljaival az 50. percben 23:20-ra zárkózott a BKSE. Egy hazai időkérés után megtört a Tatabánya hétperces gólcsendje, a házigazda ismét öt találatra növelte előnyét.

Az utolsó öt percben már felváltva estek a gólok, a fürediek így nem tudtak felzárkózni, a Tatabánya otthon tartotta a pontokat.

Csoknyai István: - Az első tíz percben eldőlt a sorsunk. Ennek ellenére visszakapaszkodtunk, de a rutinos Tatabánya újra előnyt szerzett és ezt is meg is tartotta. Sajnos elmaradtunk az igazán jó teljesítménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!