Kosárlabda

2010.10.02. 08:18

Vasárnapi kosárlabda

Pápa, Veszprém - A hétvégén már mindkét Veszprém megyei csapat pályára lép az NB IB-s kosárlabda-bajnokságban. A pápaiak hazai körülmények között mutatkoznak be.

Novothny Ottó

A sorsolás miatt ebben a szezonban a Pápa-Damla KC a veszprémiektől kapja ellenfelét. Tehát vasárnap a Kozármisleny látogat a pápai sportcsarnokba.

- Önhibánkon kívül lépünk csak most be a pontvadászatba - szögezte le az elején Vajda József, a Pápa mestere. - Az első körben áramszünet volt Győrben, utána a Sárvár halasztást kért. Ez kissé összekuszálta a helyzetet, de már nagyon várjuk a rajtot, hiszen az edzőmeccsek azért nem teljesen olyanok, mint az éles csaták.

- Új neveket is meg kell tanulniuk szurkolóiknak.

- Túlzásba nem vittük a dolgot. Jarosits Róbert a centerünk, illetve Fülöp Andrást időnként remekül tudja majd reményeink szerint helyettesíteni a rutinos Szupper Péter. A többiek pedig már régi pápai harcosok, őket ismeri a közönségünk.

- Nagyon fontos a jó rajt.

- Mindenképpen. Gondolom, kell majd néhány találkozó, amíg belerázódunk az eseményekbe, de a mislenyiek ellen egyértelműen győzelmet várok. Néhány olyan meccsünk lesz most, amit talán nem bántó felhozónak nevezni, és amire kell, fokozatosan felpörgünk majd. Vasárnap tehát bízom a sikerben, annak ellenére, hogy riválisunk fiatal csapat, agilis edzővel. Remélem, drukkereink is mellettünk állnak majd és segítenek, ha szükséges.

A Veszprémi Egyetem SC viszont már túl van a jó rajton, ráadásul igen kellemetlen rivális vár rá: vasárnap Székesfehérváron lépnek pályára.

- A kezdő győzelmünket nem értékeljük túl - mondta Molnár István, a VESC szakvezetője. - Nem vagyunk még igazán összeszokva, ugyanakkor igazi center nélkül nehéz jól teljesíteni. Az biztosan látszik a többi eredményből, hogy nyílt a bajnokság, óriási keresztbeverések lesznek.

- Az egyik nagy meglepetés a fehérváriak kudarca.

- Így igaz, több A csoportos játékossal megerősödve egyértelmű céljuk a feljutás. Ennek ellenére kikaptak Nagykanizsán. Mindez csak megerősíti a korábban mondottakat.

- Mit vár a meccstől?

- Azt, hogy tovább fejlődjön a játékunk, legyen tartása a csapatnak és ilyen körülmények között tudjunk helytállni ezen a találkozón. Ez mire lesz elég, azt nem tudom, de az bizonyos, hogy ellenfelünk javítani akarja hibáját, mi pedig ennek éppen az ellenkezőjét szeretnénk elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!