Kosárlabda

2011.01.12. 19:44

Második kosár - A pihenő után ismét indul a bajnoki sorozat

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a hétvégén újra szoríthatnak a szurkolók kedvenceikért. A veszprémiek hazai pályán, a pápaiak idegenben küzdenek.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC játékosai azzal a jóleső érzéssel ünnepelhettek az esztendő végén, hogy legyőzték a listavezető Bonyhádot, amivel óriási lépést tettek céljaik elérése érdekében.

Az ünnepi pihenőt követően az alapszakasz második köre kezdődik meg a VESC számára pénteken 18 órakor.

- Az utolsó fordulóban elért sikerrel stabilizáltuk helyünket a legjobb négy között - mondta Molnár István, a veszprémiek mestere. - Ez hangulatjavítónak kiváló volt, de természetesen nem tesz bennünket elbizakodottá, hiszen azért vannak problémáink.

- Erre az időszakra a vizsgázás és a betegségek is jellemzőek.

- Nagyjából ebben a sorrendben okolhatók a problémák, melyek miatt igazán nem tudtunk teljes csapattal edzeni a január 3-án elkezdett munkában napjainkig. Jelenleg négy olyan játékosunk van, akiknek a hétvégi pályára lépése bizonytalan, nekik biztosan kell majd később erőnlétileg pótolni ahhoz, hogy utolérjék önmagukat.

- Az Újbuda még ősszel tíz ponttal vezetett a félidőben.

- Ezért sem mehetünk biztosra, különösen nem jelenlegi állapotunkban. Riválisunk jó küzdőszellemű fiatal alakulat, akik sok taktikai variációt alkalmaznak a mérkőzéseiken. Nem véletlen, hogy például Sopronban is győzni tudtak, ami mindenképpen meglepetés volt.

- A Veszprém viszont még a listavezető helyére is felugorhat.

- Természetesen szeretnénk folytatni kitűnő sorozatunkat. Ez kötelességünk is, hiszen szurkolóink rendre sokat segítettek nekünk, reméljük, így lesz pénteken is.

- Változott a játékoskeret?

- Nálunk nem, de a hírek szerint több csapatnál is átalakult. Van, ahol gyengültek, máshol erősödtek. Utóbbit mi is szívesen megtennénk, de ez kizárólag anyagi kérdés.

- Az év eleji célt szinte majdnem teljesítették.

- A négy között azért még lehetnek összekuszálódások. Vannak együttesek, melyekre rengeteg hazai, másokra idegenbeli csata vár. Persze a bonyhádiak elleni győzelemmel saját kezünkbe vettük a sorsunkat és ezen nem szeretnék változtatni a jövőben sem.

A Pápa Motax Autó KC a bajnoki tabella ötödik helyén várja a győri vendégszereplést.

- Pikáns meccsel kezdjük a második kört - mondta Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Nem elég, hogy szomszédvári rangadó lesz ez, ráadásul a Győrbe igazolt Rédei és Bogdán tavaly még nálunk játszott.

- Hazai pályán nyertek.

- Nehéz, küzdelmes meccs volt. Nálunk nincs változás a játékoskeretben, együtt maradtunk. Igyekszünk edzőmeccsekkel felvenni a bajnoki ritmust. Ezen a héten a Körmend és a Sárvár ellen is játszottunk és remekül dolgozott együtt a csapatunk. A védekezéssel tökéletesen elégedett voltam, támadásban még javíthatunk.

- Feltételezem, a tervek nem változtak.

- Öreg róka vagyok én már ahhoz, hogy álmokat szövögessek. Változatlanul a csapatunkat építjük és arra törekszünk - szemben egyébként sok más klubbal -, hogy saját nevelésű kosarasok lépjenek pályára pápai színekben. Jó úton járunk, ez vitathatatlan. Ezt bizonyítja, hogy évek óta nem kellett a kiesés ellen küzdenünk a rájátszásban, és nagyon bízom benne, hogy ez a "hagyomány" az idén sem változik meg. Szeretnénk Győrben is nyerni vasárnap este hat órakor.

 

A bajnokságban a Bonyhád vezet 9 győzelemmel és két vereséggel. Második a VESC (8/2), harmadik a Fehérvár (8/3), negyedik a Sopron (7/3), ötödik a Pápa (7/4). Az Újbuda négy sikerrel a kilencedik, a Győr három nyeréssel a tizedik. A ponttáblázatot az újbudai Takács Norbert vezeti, harmadik a győri Csaplár-Nagy Ervin, míg a Veszprém megyeiek közül: Mérész Csaba 11., Szabó Balázs 12. (ők veszprémiek). Itt a legelőkelőbb helyen a pápaiak közül Henrik István áll (20.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!