Kosárlabda

2012.06.06. 15:37

Eltűnt a csapat - Az utolsó pillanatban hibázott a VESC

Veszprém - A bajnokság elején még úgy tűnt, minden rendben: a Veszprémi Egyetem SC NB I/B-s kosárlabdacsapata a "hagyományoknak" megfelelően veretlenül menetelt. Aztán valami történt, és a csapat a sportág újkori történetének legrosszabb helyén, a tizenhatodikon zárt.

Novothny Ottó

Persze arról sem szabad elfeledkezni, hogy a napokban befejeződött pontvadászat úgy indult, hogy Molnár István sikeredző helyére utódot kellett keresni. Időben csúszott tehát a felkészülés, majd Szájer Józsefre esett a választás.

- A szezon első felében nem volt gond, legalábbis az eredményekkel - kezdte az értékelést a szakember. - Azt játszottuk, amit gyakoroltunk. Pedig Horváth Roland még a rajt előtt megsérült és Kis Botond is távozott. Később Mérész Csaba kiesését viszont már nem tudtuk pótolni, valahol ott roppant meg a társaság.

- Így is csak hajszál hiányzott a négy közé jutáshoz.

- Az utolsó hat fordulóban olyan hibákat követtünk el, ami végül ehhez a tizenhatodik helyhez vezetett. Nem véletlenül használom a többes számot, mert mindenkinek megvan a felelőssége ebben a történetben. A játékosoké és az enyém is.

- Az utolsó négy fordulóban Andorka Zoltán helyettesítette.

- A betegségem arra kényszerített, hogy sok mindent átértékeljek az életemben. Ettől függetlenül az a véleményem, hogy a fiúk közül többeknek alaposan meg kell változnia ahhoz, hogy meghatározó játékosok legyenek abban az osztályban, ahol majd pályára lépnek. A végére elfelejtették az alázatot.

- Ez most úgy tűnik, mintha kívülről adna tanácsot.

- Erről nem szeretnék beszélni, azt gondolom, ezzel kapcsolatban másokat kell megkérdeznie.

- Ki búcsúzott el kitől?

- Ha arra kiváncsi, már nem én vagyok a veszprémi csapat edzője. A kérdésére válaszolva pedig: az biztos, hogy én a játékosoktól még nem köszöntem el, mert nem volt lehetőségem erre.

- A kedvezőtlen előjelek ellenére tizenegy fordulón át veretlenek maradtunk - mondta Andorka Zoltán szakosztályvezető. - Ugyanakkor a sérülések miatt egyszer sem tudtunk ugyanolyan társulattal szerepelni. Aztán jött az a sorozat, amikor négy idegenbeli mérkőzésből egyet kellett volna megnyerni ahhoz, hogy az alapszakaszt a második helyen zárjuk. Nem sikerült, és ekkor morális problémák is kialakultak a társulaton belül. Tulajdonképpen megszűntünk csapat lenni. Felelősöket nem keresünk, mert nem látjuk értelmét. Így alakult, tanultunk a dologból, remélem, a játékosok is. Ma már tárgyalunk, szervezzük a következő bajnokság csapatát.

A bajnokságot a Salgótarján nyerte, megelőzve Baját, Bonyhádot és Egert.

 

Új bajnokság indul új szereplőkkel

Andorka Zoltán elmondta, hogy keresik az új edzőt, hiszen Szájer József szerződése lejárt. Vele is beszélnek, de döntés még nincs. A játékoskeretet is majd az új szakemberrel együttműködve állítják össze. A jelenlegi kosárlabdázók közül senki nem mondta, hogy elmegy, de mindenkinek lejárt a szerződése, ahogy az ebben a sportágban szokás. Az új felkészülés augusztusban kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!