Kosárlabda

2015.11.14. 18:56

Kosárlabda: Legyőzték a tavalyi bajnokot

Pápa – Nyolc hiányzóval, de fantasztikus csapategységgel küzdve is sikerült két vállra fektetni a tavalyi bajnok, Bonyhádot. A Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s kosárlabda alakulatában bemutatkozott a Veszprémből igazolt Puszta Dávid is.

B. Virág Rita

Pápa-Bonyhád 77:71 (23:19, 10:18, 15:9, 29:25)

Pápa, 300 néző. V.: Török, Magyari, Benedek. Motax Concordia KC Pápa: Szanati 18, Bereczki 6, Keresztes 11, Horváth A. 6, Henrik. Csere: Puszta 23/3, Fülöp 6/3, Ács 4, Kacskó 3/3. Edző: Vajda József. Bonyhádi KSE: Somogyfoki 7, Tömösváry 15, Jilling 3/3, Baki 13/3, Rippert 4. Csere: Pechár 5/3, Kovács B. 9/3, Gébert 9/3, Fetzer 6. Edző: Rutkai Péter.

A több sérült mellé többen vírusos betegség miatt dőltek ki a sorból a Bonyhád elleni rangadóra, így nyolc emberét is nélkülözte a Pápa mestere, Vajda József. Első alkalommal lépett pályára viszont a veszprémieknél szabadlistára tett Puszta Dávid.

Kiegyenlített és magas színvonalú játékot hoztak az első percek, az 5. percben 10:10 állt az eredményjelzőn. Aztán a hazaiak ragyogó védekezéssel és pontos dobásokkal négy ponttal meglógtak. A második játékrészben feljavult az előző kiírás bajnoka, a pápai dobások rendre kimaradtak, így megint egyenlő állt a táblán. A negyed végére Kacskó hármasával alakult ki a 33:37-es állás.

A hosszabb szünetet követően a vendégek hét ponttal meglógtak, ám Vajda József gyorsan rendezte a sorokat, átszervezte a csapatot, gyorsabb, pörgősebb ötös tért vissza a pályára és ennek köszönhetően a Pápa nemcsak felzárkózott, hanem Kacskó távoli dobásával fordított is (48:46).

A folytatásban is keményen védekeztek a csapatok, nagy küzdelem alakult ki, amelyben a Pápa volt az eredményesebb (37. perc: 70:66). Az utolsó percekben a Bonyhád mindent megpróbált, ám Szanati két labdaszerzésével a házigazdák biztosan szerezték meg a győzelmet.

A Concordia Motax nemcsak értékes sikert könyvelhetett el, hanem a sérülések, betegségek ellenére igazi csapatként küzdött. Puszta Dávid is jól mutatkozott be új csapatában, az érkezése további lendületet adhat a társaságnak.

Vajda József: - Büszke vagyok, hiszen minden nehézség dacára is sikerrel vettük az akadályt. Jó úton indultunk el és remélem, még sok örömet okozunk majd közönségünknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!