Külföld

2008.09.27. 07:02

<u>Első díjat kapott a kormányzati negyed terve</u>

<b>Madrid</b> - Első díjat nyert a Holcim Foundation for Sustainable Construction (Alapítvány a Fenntartható Építészetért) európai pályázatán a meg nem valósult kormányzati negyed terve. A százezer dollárral járó elismerést a tervező csapat vezetője, <em>Janesch Péter</em> vette át csütörtökön Madridban.

nincs nev

A svájci székhelyű multinacionális cementgyártó alapítványa másodszor hirdette meg a fenntartható építészet pályázatát. Előbb a világ öt régiójában - Észak- és Dél Amerika, Afrika, Európa, India és Ausztrália - értékelik a regionális pályázatokat, majd a nyertesek automatikusan bekerülnek a 600 ezer dolláros díjazású világversenybe, amelynek jövőre lesz az eredményhirdetése – közli a Stop.hu. 

A most zárult európai versenyre 500 pályázat érkezett, köztük 26 Magyarországról. A nyertes pályamű annyiban más, mint a Magyarországon nemzetközi zsűri előtt múlt évben nyertes terv, hogy jobban hangsúlyozza a kormányzati negyed környezetét. 

A második helyezést a szlovén Maribor város olyan fejlesztési terve kapta, amely meghagyja a természet értékeit. A harmadik helyezett egy svájci autonóm menedékház terve lett. Emellett külön díjazta a zsűri a fiatal építészek terveit, valamint elismeréseket is kiadott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!