Külföld

2009.11.20. 22:44

Nem talált vevőre Carla Bruni-Sarkozy aktfotója

Párizs - Nem talált vevőre egy árverésen Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia elnök feleségének még modellként 1993-ben készült aktfotója, miután senki sem kívánta megadni a legalacsonyabb elfogadható árat sem.

MTI

Michel Comte divatfotós felvételét a Piasa aukciósház bocsátotta kalapács alá 4000 eurós kikiáltási áron egy német gyűjtő megbízásából, és 6000 és 9000 euró közötti összeget remélt érte.
   
Miután a legnagyobb felkínált ár - 5800 euró - alatta volt az eladó számára elfogadható legalacsonyabb összegnek, nem került sor az üzletre.
   
2008 áprilisában egy másik Bruni-aktfotó a költségeket is beszámítva 91 ezer dollárért kelt el a Christie,s aukciós háznál New Yorkban.
   
Két hónappal a francia elnök és Carla Bruni házassága után a fotó a szokásosnál nagyob érdeklődést váltott ki mind a médiában, mind a műgyűjtők körében.
   
A most eladásra kínált fekete-fehér felvételen Carla Bruni ruhátlanul áll, szemérmét kezével eltakarva, tartása Georges Seurat XIX. századi francia festő 1888-ban készült Modellek című képe egyik nőalakjára emlékeztet.

 

kők ksb

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!