Külföld

2010.07.28. 06:08

Hatalmas robbanás egy kínai gyárban

Peking - Legkevesebb öt ember meghalt és 28 súlyosan megsérült abban a nagy erejű robbanásban, amely szerdán a kelet-kínai Csiangszu (Jiansu) tartomány Nanking (Nanjing) városának egy bontás alatt lévő gyárában történt - közölték a helyi hatóságok.

MTI

A vizsgálat eddigi megállapításai értelmében a helyi idő szerint délelőtt 10 óra 10 perckor bekövetkezett detonációt egy propilén csővezeték sérüléséből eredő gázszivárgás okozta a tartományi főváros északi részében lévő műanyagüzemben. A robbanás akkor történt, amikor valaki egy autó motorját próbálta beindítani.

A tájékoztatás szerint a gyárban nem volt termelés, azt már átköltöztették, a helyén ingatlan-beruházásra készülnek.

A Hszinhua hírügynökség tudósítója égési sérüléseket szenvedett emberek mentését, elszállítását látta a helyszínen, ahol a robbanástól számított száz méteres körzetben az épületek és a járművek súlyosan megrongálódtak. A robbanás pillanatában egy éppen ott elhaladó busz is lángra kapott, aminek következtében az utasai megsérültek.

A környéken lakók elmondása szerint megremegett a föld, és a hatalmas dörej hallatán sokan kiszaladtak az utcára, mert azt hitték, földrengés történt. Egy emberre rászakadt a mennyezet.

A helyszínt körbekerítették, a tüzet megfékezték, a sérülteket kórházba szállították. A romok között sérültek, áldozatok után kutatnak. Pontos számok még nem ismertek, de a helyi sajtó szerint több mint háromszázan szorultak orvosi ellátásra. A város egyik terén, közel a történtekhez ideiglenes véradó helyeket állítottak fel, mert több kórház vérkészlete az A és 0 vércsoportokból majdnem elfogyott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!