Külföld

2010.07.13. 14:32

Pénzbírsággal megúszta Jimmy Jump

Johannesburg - Kétszázhatvan dolláros pénzbírságot szabott ki a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője előtt pályára rohanó férfira egy johannesburgi bíróság.

MTI

A magát Jimmy Jumpnak nevező, 34 éves Jaume Marquet Cot hétfőn délután jelent meg az ítélőszék előtt, amely bűnösnek találta birtokháborítás és lopási kísérlet vétségében. 

A katalán férfi közvetlenül a spanyol-holland finálé (1-0) előtt rohant a játéktérre és megpróbált egy sapkát helyezni a győztesnek járó trófeára, amelyet a pálya szélén állítottak ki. A biztonságiaknak éppen az előtt sikerült őt leteríteniük, hogy elérte volna a kupát.

Cot megrögzött rendzavaró, korábban már több jelentős sporteseményt "színesített" hasonló akcióival, többek között a 2004-es Európa-bajnokság döntőjén is berohant a pályára.

A rendőrség közlése szerint további hat embert vettek őrizetbe a vb-döntő kapcsán, mindannyian azt tervezték, hogy befutnak a pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!