Külföld

2010.08.16. 18:28

Román kémet fogtak Oroszországban

Moszkva - Moszkvában elfogták a román titkosszolgálat egy munkatársát, aki diplomataként dolgozott Oroszországban - közölte hétfőn az Interfax hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztályának közlésére hivatkozva.

MTI

Az FSZB később bejelentette, hogy az illetőt nem kívánatos személlyé nyilvánították, és 48 órán belül el kell hagynia Oroszországot.

Az orosz külügyminisztérium diplomáciai csatornákon tiltakozott a román félnél, amiért az illető diplomata státusával nem összeegyeztethető tevékenységet folytatott. Gabriel Greku a moszkvai román nagykövetségen első titkári beosztásban, diplomataként dolgozott.

Az FSZB közleménye szerint a román külső hírszerzés munkatársát hétfőn fogták el, amikor katonai jellegű titkos adatokat akart átvenni egy orosz állampolgártól.

"A felderítőtől a kémfelszereléshez tartozó eszközöket koboztak el, amelyek teljes mértékben leleplezik az oroszországi Föderáció ellen folytatott ellenséges tevékenységét" - szól a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!