Külföld

2010.11.08. 10:23

Lelőttek egy magyar férfit Ausztriában

Bécs - A karintiai rendőr több lövést adott le élettársára, annak új barátjára, majd öngyilkos lett.

MTI

Lelőttek egy magyar férfit Ausztriában, feltehetően féltékenységből - jelentette hétfőn honlapján az osztrák közszolgálati rádió (ORF).  A bécsi magyar konzulátus később azzal pontosított, hogy az áldozat egy magyar származású német férfi.

A tettes egy rendőr volt. A rendőr vasárnap este felkereste volt élettárását a nő lakásán, a karintiai St. Paul im Lavanttal településen. A lakásban tartózkodó 50 éves magyar férfira, aki feltételezhetően a nő új barátja volt, több lövést adott le, majd a nőre is rálőtt, végül öngyilkos lett. A magyar férfi meghalt, a 44 éves nő életveszélyesen megsérült. A rendőrség feltételezése szerint féltékenység volt a bűntett indítóoka - írta az ORF.

A bécsi magyar konzulátuson az MTI érdeklődésére egyelőre nem erősítették meg a hírt. Az osztrák hatóságok eddig nem tájékoztatták ilyen bűntényől a konzulátust, de a külképviselet a sajtóban megjelent tudósítás alapján tájékoztatást kér tőlük - mondta a reggeli órákban Ambrusz Mihályné konzul.

Az ORF tudósítása szerint a súlyosan sérült nőnek sikerült a földszintre menekülnie és onnan telefonon értesítenie a szomszédban lakó szüleit.

Az ORF az életkorán kívül csak annyit közölt a magyar áldozatról, hogy művész volt. A nyomozás eddigi állása szerint a rendőr korábbi szolgálati pisztolyát használta. Volt élettársával négy évig volt viszonya, a nő egy hete szakított vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!