Külföld

2010.11.27. 10:30

Óceánia új alelnököt jelölne a FIFA-ban

Wellington - Az óceániai szövetség (OFC) azzal a kéréssel fordult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA), hogy a korrupciós vádak miatt eltiltott alelnök, a tahiti Reynald Temarii helyet mást jelölhessen a posztra, aki így jövő csütörtökön a végrehajtó bizottság tagjaként szavazhatna az OFC nevében a 2018-as és a 2022-es világbajnokságok rendezőiről.

MTI

"A szövetségünk azon az állásponton van, hogy joga van új embert jelölni FIFA alelnöknek a ciklus hátralévő részére" - áll az OFC szombati ülését követően kiadott közleményben.
   
Temaariit, az OFC első emberét és a FIFA végrehajtó bizottságának egy másik tagját, a nigériai Amos Adamut két hete azért száműzték a sportágból, mert pénzt kértek cserében azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es vb helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak. Temariira egyéves kitiltása mellett ötezer, a három évre büntetett Adamura pedig tízezer eurós pénzbírságot is kiszabott a FIFA illetékes testülete.
   
A 2018-as világbajnokságra Anglia, Oroszország, valamint Hollandia és Belgium, illetve Spanyolország és Portugália közösen pályázik. A 2022-es eseményért Dél-Korea, az Egyesült Államok, Ausztrália, Katar és Japán van versenyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!