Külföld

2011.02.14. 07:15

Mubarak egészségét aláásták az egyiptomi események

Kairó - A közelmúltbeli egyiptomi események állítólag aláásták Hoszni Mubarak volt államfő egészségét; több egyiptomi és arab lap arról számolt be, hogy a hatalomból távozott idős politikus állapota súlyos.

MTI

A legjelentősebb ellenzéki lap, az al-Maszri al-Jóm a volt elnök környezetéből származó, jól értesült forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a 82 éves Mubarak kómába esett, de otthon ápolják, s nem kórházban. A lap azt írja, hogy Mubarak többször elájult, amikor felvették a lemondásról szóló beszédét. Hivatalos forrásból nem erősítették meg a politikus megromlott egészségi állapotáról szóló híreket. Ahmed Safik kormányfő korábban azt mondta újságíróknak, hogy a lemondott elnök még mindig a Sarm es-Sejk-i rezidenciáján tartózkodik.

Egyiptomban szárnyra kapott az a hír, hogy Németország kész gyógykezelésre fogadni a volt államfőt. Mubaraknak ugyanis jó kapcsolatai vannak német klinikákkal. 2004-ben porckorongsérv miatt meg kellett műteni, a beavatkozást egy müncheni kórházban hajtották végre, ahol Mubarak csaknem három hetet töltött. Alig egy évvel ezelőtt, 2010 márciusában pedig egy heidelbergi klinikán feküdt kés alá: akkor az epehólyagját, valamint a vékonybelében képződött daganatot kellett sürgősen eltávolítani.

Más értesülések arról szólnak, hogy a Mubarak és családja az Egyesült Arab Emírségekbe utazott. Ezt viszont Abu-Dzabi cáfolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!