Külföld

2011.05.31. 16:14

Belgrád kiadta Hágának Ratko Mladicot

Ratko Mladic volt boszniai szerb tábornok egy repülőgép fedélzetén útban van Hága felé - jelentette be a szerb kormány igazságügyi minisztere kedden Belgrádban.

MTI

Snezana Malovic elmondta, a háborús bűncselekményekkel vádolt volt hadseregparancsnokot a belgrádi hatóságok kiadták a hágai Nemzetközi Törvényszéknek. A szerb média beszámolói szerint kedd délután legalább öt csendőrségi Land Rover terepjáróból álló konvoj indult el a belgrádi repülőtér felé annak a belgrádi törvényszéknek az épületétől, amelynek fogdájában fogva tartották Mladicot.
   
A késő délutáni órákra lezárták a szerb főváros központjából a Nikola Tesla repülőtérre vezető többsávos autóutat, és feltűnően nagy volt a rendőri készültség a bíróság épületénél is. A szerb igazságszolgáltatás kedden elutasította Mladic ügyvédeinek a fellebbezését, amelyet a védők a kiadatás ellen nyújtottak be. A volt boszniai szerb hadseregparancsnokot, akit öt napja fogtak el egy vajdasági faluban, az 1992-1995 közötti boszniai háborúban népirtásért, emberiesség elleni bűntettekért és háborús bűncselekményekért vonja felelősségre a hágai törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!