Külföld

2011.05.10. 05:58

Földcsuszamlás egy kínai bányában

Már legkevesebb öt halálos áldozata van egy dél-kínai kőbányában hétfőn történt földcsuszamlásnak, s 17 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván - jelentette a Hszinhua hírügynökség kedden.

MTI

 

A Kuanghszi-Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen hétfőn a déli órákban az eső miatt meglazult talaj levált egy domboldalról, s a föld, valamint a sziklatörmelék lerombolt és beterített egy ideiglenes építményt, amelyben mintegy húsz munkás tartózkodott. A Kuancsou (Guanzhou) megyei kőbánya helyettes főmérnöke, Ho Csi-si (He Qishi) beszámolt arról, hogy a több napja tartó esőzések következtében leomlott föld nagyjából öt méter magasan két kosárlabda pályányi területet borított be; mennyisége 250-300 ezer köbméter lehet.

 


   
Az ismert kirándulóhelytől, Kujlintól (Guilin) három órára lévő kőbányában több mint kétszáz rendőr, tűzoltó és egészségügyi dolgozó vesz részt a mentésben. Eddig két embert ástak ki a törmelékek alól, de egyikük kórházban meghalt, s a másik életveszélyes állapotban van. Kujlinból ugyancsak nagy csapadékot jelentettek, a szombat este óta zuhogó eső mennyisége vasárnap délután már 25 mérőállomáson haladta meg a 100 millimétert. A közeli Csungfeng (Zhongfeng) településről az áradások miatt hetven embert menekítettek ki.

 

 


   
A szomszédos Kuangtung (Guangdong) tartományban az eső közel 380 házban és hat hídban okozott kárt, két embert, akiket elsodort az ár, nem találnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!