Külföld

2011.07.30. 08:28

Pakisztáni merénylet, feltehetően vallási okból

Feltehetően vallási indíttatásból legkevesebb tizenegy síita muszlimmal végeztek fegyveres támadók a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány fővárosában, Kvettában szombaton - közölte a helyi rendőrség.

MTI

Az áldozatok egy kisbuszban utaztak, amikor az ismeretlen elkövetők tüzet nyitottak rájuk. A támadásban a busz 10 utasa és egy járókelő vesztette életét, négyen pedig megsérültek. A merénylőknek sikerült elmenekülniük. Egy rendőrtiszt a sajtónak úgy nyilatkozott, a támadásnak vallási indítékai lehettek.
Beludzsisztánban gyakoriak az összetűzések a többségi, a tálibokat támogató szunniták és a kisebbségi síiták között, akik Pakisztán össznépességének is csak a 15 százalékát teszik ki. Radikális fegyveresek mindkét fél részéről rendszeresen követnek el támadásokat, amelyeknek az elmúlt évtizedekben több ezer ember esett áldozatul. Pénteken például két, egymástól független pokolgépes merényletben nyolcan meghaltak, huszonöten pedig megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!