Külföld

2011.10.11. 16:49

Megkezdődött az alsónadrágos merénylő pere

Megkezdődött kedden Detroitban az "alsónadrágos merénylőnek", vagyis annak a nigériai férfinak a bírósági tárgyalása, aki 2009 karácsonyán az alsóneműjébe rejtett robbanószerkezettel megpróbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító repülőgépet.

MTI

Ha Umar Farouk Abdulmutallabot - aki ártatlannak vallotta magát - bűnösnek találják, akkor életfogytiglani szabadságvesztést szabhatnak ki rá. A 24 éves, iskolázott és gazdag családból származó vádlott Anwar al-Awlaki radikális muszlim prédikátor felbujtására akart mártír lenni a Northwest Airlines 279 utast és 11 főnyi személyzetet szállító 253-as járatának felrobbantásával.

Abdulmutallab ellen nyolc pontban emeltek vádat, amelyek között szerepel a terrorcselekmény szándékával elkövetett összeesküvés és a tömegpusztító fegyver használatának kísérlete is.

A vádlott az öngyilkos merényletet azért nem tudta végrehajtani, mert a bomba nem robbant fel, csak tüzet okozott. A terroristát a személyzet az utasok segítségével fogta le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!