Külföld

2011.11.09. 17:18

Előbb szabadulhat Michael Jackson orvosa a börtönből

A kaliforniai állami börtönök túlterheltsége miatt előbb szabadulhat Michael Jackson egykori orvosa, akit a héten bűnösnek talált az illetékes Los Angeles-i esküdtszék a popsztár halálában, és ezért jelenleg egy megyei börtönben várja a november végére kitűzött ítélethirdetést.

MTI

Egy október 1-jén hatályba lépett bírósági rendelet értelmében a Conrad Murrayhez hasonló, nem erőszakos bűncselekményt elkövető fogva tartottakat az állami börtönökből automatikusan át kell irányítani a megyei börtönökbe. Az átszervezés célja a költségek és az állami intézmények túlterheltségének csökkentése.
   
A bűnüldözési hivatal közlése szerint a nem erőszakos bűncselekmények elkövetőit hamarabb is szabadlábra lehet helyezni, hogy átadják helyüket a súlyosabb bűncselekmények miatt elítélt raboknak. A 2009. június 25-én altató-túladagolásban elhunyt Michael Jackson magánorvosa, Conrad Murray gondatlanságból elkövetett, nem szándékos emberölés vádjával került bíróság elé. A vád szerint a kardiológus véletlenül túl nagy adagot adott az énekesnek a propofol altatószerből.
   
Az illetékes Los Angeles-i esküdtszék az 58 éves Murrayt gondatlanságból elkövetett emberölésért találta felelősnek. A testület november 7-i döntése nyomán az orvost akár 4 év börtönre is ítélhetik. Jó magaviselet esetén azonban az új rendelkezés "segítsége" nélkül is akár két év után szabadulhat.
   
A Murrayt védő ügyvédcsapat vezetője, Ed Chernoff elkeserítőnek nevezte az esküdtszék döntését és fellebbezni készül. Murray jelenleg egy megyei börtönben - óvadék nélkül - várja a november 29-i ítélethirdetést. A hatóságok szerint az orvos valószínűleg magáncellát fog kapni és saját biztonsága érdekében időnként kísérők vigyáznak majd rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!