Külföld

2012.01.20. 07:39

Az életüket kockáztatják minden nap, hogy elérjenek az iskolába (fotó)

Az életüket kockáztatják minden nap azok a családok, akik egy életveszélyes úton próbálnak eljutni az iskolába és a munkahelyre Indonéziában.

Napló Online

Az Indiana Jones filmekre emlékeztet az a kép, ami egy indonéziai kisvárosnál tárul elénk: a családok egy félig leszakadt hídon másznak át naponta a túlsó partra, csak így tudnak eljutni az iskolába és a munkahelyre.

Az aprócska gyerekek és szüleik nem kis kockázatot vállalnak minden egyes nap. Az amúgy sem a legmodernebb technikával épült híd félig leszakadt, így tulajdonképpen egy kötélhágcsón mászva tudnak csak átjutni a túlsó partra, miközben alattuk egy óriási folyó hömpölyög. Árvíz idején a dolguk még nehezebb.

Az egyszerű fatálkolmány egyik tartóoszlopa kimozdult, és félig leszakadt. Mivel a következő híd fél órányi gyaloglásra van innen, kénytelenek a félig leszakadt hidat használni, ha reggel el akarnak jutni az iskolába és a munkahelyre, este pedig haza.

A leszakadt híd vonzza az őrült turistákat. Míg nekik ez egy jópofa kaland, az itt élőknek nap mint nap küzdelem az életbenmaradásért.

Forrás: DailyMail

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!