Külföld

2012.03.07. 06:30

Fantasztikus találmány: távkutyaetető

Távkutyetetőt fejlesztett ki egy brit férfi, amellyel a világ bármely, a világhálóhoz csatlakoztatható pontjáról tud enni adni ebének.

MTI

A 30 éves Nat Norris munkája okán sokat van távol otthonától, ez késztette arra, hogy megoldja a távolról etetés problémáját. A neten keresztül üzenetet küld otthonába egy kis számítógépre, amely zümmögni kezd, kutyája pedig a hangra azonnal házi "éttermébe" fárad, és izgatottan várja, hogy egy kis elektromotor megnyissa a falra jó magasan felszerelt tartály, a "kutyatápegység" kis ajtaját, amelyen keresztül a megszabott mennyiségű ebétek zúdul Toby - ez a kutya neve - táljába.

A négyéves eb először nemigen tudta, mi történik, de hamarosan úgy beletanult, mint Pavlov kutyája. Mostanra a zümmögésre azonnal az etetőhöz fut és farkcsóválva várja a falatokat. Gazdája webkamerát is felszerelt a falra, hogy láthassa minden rendben megy-e Walesben, Milford Haven-i otthonában - adta hírül a brit Metro újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!