Külföld

2012.07.08. 13:38

Putyin országos gyásznapot rendelt el az árvíz és a buszbaleset miatt

Országos gyásznapot rendelt el hétfőre az orosz államfő a dél-oroszországi Kubany (Kubán) vidékén pusztító árvíz és a 14 orosz életét követelő ukrajnai buszbaleset áldozatainak emlékére.

MTI

Vlagyimir Putyin vasárnap írta alá a rendeletet, amely szerint országszerte, valamint az orosz külképviseleteken félárbocra engedik az Oroszországi Föderáció zászlaját.
Időközben tovább nőtt a hét végi özönvízszerű esőzés során keletkezett árvíz halálos áldozatainak száma Dél-Oroszországban. A legfrissebb adatok szerint 152 ember veszítette életét. Tizenkilenc elhunytat még nem tudtak azonosítani. Az eltűntek után folyik a kutatás. 
A dél-oroszországi Krasznodari területen körülbelül 100 vonat várja, hogy tovább közlekedhessen a közigazgatási székhely, Krasznodar város felé. Az utasok két napja várnak vonatra. 

Az árvíz és a rossz időjárás a betakarítást is nehezíti a térségben. Novorosszijszkban a gabonatároló nem tudja fogadni a learatott gabonát. 
Krasznodar vezetése felszólította a város lakosságát, hogy legyenek körültekintőek, és csak az orosz vöröskereszt területi kirendeltségének számlájára utalják át az árvízkárosultaknak szánt pénzt. Az adománygyűjtés álcája alatt ugyanis megjelentek a csalók is. 
A segítségnyújtásban önkéntesek, civilek és pártok is részt vesznek. Moszkvában mások mellett a kormányzó Egységes Oroszország ifjúsági szervezete hirdetett ruha-, és élelmiszergyűjtő akciót több metrómegállónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!