Kultúra

2006.06.28. 22:00

Föstõörsi közös életképek

<b>Horváth Lajos festõmûvész tizennégy tanítványa mutatkozik be a Török-házban</b>

Mórocz Zsolt

A most bemutatkozó alkotók - Both Ambrus, Fenyvesi Júlia, Gyengéné Rosta Mária, Hoffer Józsefné, Kiss Attila, Keskeny Ildikó, Kosztolányi Rózsa, Nagy Ágota, Nagy Éva, Papp Zsuzsa, Romwal-ter Mária, Sebestyén Erzsébet, Szántó István, Szabó Sándor - Horváth Lajos fes-tõmûvész irányításával dolgoznak, akit a tárlatot megnyitó Albrecht Sándor újságíró, helytörténész a filozofikus monumentalista festészet elismert, nagy hatású meste-reként jellemzett.
quotAzt tartom, talán nincs is a bemutatkozásnak, a személyes kiállásnak az ölelõ otthonnál kedvesebb és fontosabb színtere! Az elismerések között is jobbára mindig a hazai a legrangosabb. Itt a leg-õszintébb a mérce is!quot - mondta Albrecht Sándor. Majd hangsúlyozta Alsóörsön mindig is otthonra találtak a múzsák. A faluban szívesen emlékeznek a kiváló személyiségekre, az érdemes példákra, hiszen a Balaton-parti település rendkívül gazdag az irodalmi, szellemi, föld- és szõlõmûvelési, építészeti és képzõmûvészeti emlékekben. A Föstõörs háromesztendei munkája méltó a vidék múltjához, Alsóörs jó hírnevéhez, mondta Albrecht Sándor.
A Török-ház patinás falait ezúttal is jobbnál jobb alkotások ékesítik, miközben régmúltunk egy-egy tündökletes darabja is kiviláglik a bemutatott képeken.
Megjelenik a vonzó táj a benne élõ emberrel és a mai világ valóságával. Falurészletek, a Török-ház változatai, vitorlák, virágok, csendéletek, parti jegenyék, használati tárgyak, vándorló fecskecsapat, karakteres portrék, erdélyi emlékképek színesítik a kínálatot, igazolva Horváth Lajos lelkiismeretes, odaadó mûvészi és pedagógusi tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!