Kultúra

2006.06.11. 22:00

Új helyszínek és új bemutatók

<b>A Pannon Várszínház harminckét elõadást tart a nyári szezonban</b>

Mórocz Zsolt

Az öt éve alakult Pannon Várszínházban mindig szezon van hivatásos szabadté- ri színházként nyaranta több elõadást tart. Várpalota és Nagyvázsony az elsõ pillanatban a regionális színház mel- lé állt; az évek során ezeket a helyszíneket újabbak egészí- tették ki.
Az említettek mellett a Pannon Várszínház az idén nyáron fellép Nagykanizsán, Kecskeméten, Balatonfûzfõn, Miskolcon, Fehérvárcsurgón, Balatonalmádiban, Pécsváradon és Sümegen, tájékoztatott Vándorfi László ügyvezetõ, színidirektor.
A FüredFest rendezvénysorozatot elsõ alkalommal tavaly szervezte a színház, az idén július 16-a és augusztus 20-a között ismét tíz elõadásból álló programot kínál a helyieknek, vendégeknek, turistáknak. A Pannon Várszínház bemutatói mellett lesz ír szteppshow, St. Martin-koncert és az Adagio együttes élõ zenekaros koncertje.
Valószínûleg a füredi fesztivál sikere indította a csopaki önkormányzatot arra, hogy felkérje a színházat legyen részese a csopaki nyári programoknak. A színház saját elõadásai mellett a Szakcsi Gipsy Dzsessz mûsorát élvezheti a közönség.
Júliusban két premiert tartanak Veszprémben, a hagyományos helyszínen, a közgazdasági szakközépiskola ud- varán. A dzsungel könyve címû musicalben negyvenhatan szerepelnek, a legendás Mágnás Miska címû operett kellemes szórakozást ígér. A korábbi évekhez hasonlóan ismét lesznek színházi elõadások a sümegi várban, Bala- tonalmádiban új helyszínt, a magtárt avatja a Pannon Várszínház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!