Kultúra

2008.08.11. 02:28

<u>Gyönyörködtetni akaró művész</u>

<b>Veszprém</b> - <em>Nagy István</em> újságírót múlt csütörtökön más oldaláról is megismerhette a közönség. In memoriam Szent István címmel kiállítása nyílt a VMK Március 15. úti Klubkönyvtárában.

Deák Dóra

Czaun János veszprémi alpolgármester nyitotta meg a kiállítást, aki szerint az impresszionista művészek magukba fordulnak, hogy a belső értékeiket közvetítsék, ezáltal tiszta a szívük. Nagy Istvánt pont ilyen embernek tartja. 

A festő már gyerekkorában érdeklődött a művészet iránt, példaképének Van Goghot tartja. Fő célja nem a pénzszerzés, hanem az emberek gyönyörködtetése. Legnagyobb kritikusa Sáska Tibor festőművész, akinek a véleményét mindig elfogadja. Sopron, Székesfehérvár és Veszprém, ezek élete főbb állomásai.

Első kiállításának megrendezésében 2003-ban Gombos Antalné, a könyvtár akkori vezetője segített neki.Nagy István festő, költő, író és főállásban újságíró. 

Ahogy Czaun János fogalmazott: István eszköze a toll és műve a betű, s most készül kiadni könyvét A királyné címmel, amely Boldog Gizelláról szól, és szorosan kapcsolódik kiállításához. A megnyitón közreműködött Nagy Csaba lantművész és Hada Veronika énekesnő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!