Kultúra

2008.08.27. 02:28

<u>Vásári komédia a lelkes nyáresti közönségnek</u>

<b>Veszprém</b> - Heltai Gáspár Poncianus császár históriája című re- neszánsz komédiáját adta elő a Forrás Szín- ház szombaton este a Hemo előtt felállított színpadon.

Gaál Julianna

Szombaton a Hemo nyári színházának vendégei voltak, sajnos a hideg, esős idő miatt csak a lelkesebbek látogattak el az előadásra.

Aki mégis elment, nem csalódott, a fiatal, tehetséges színészek igazi vásári komédiás hangulatot teremtettek. A Magyar Dekameronnak nevezett, négyszáz éves mű szókimondó, ízes nyelvezetével, pajzán humorával kitűnő szórakozást ígért.

A színpadi változatban a novelláskötet hat elbeszélését láthattuk, mind egy-egy tanmese, melyet a komédiások ötletes díszletek segítségével mutattak be.

Játszották Ács Tamás, Berentz Annamária, Bors Kata, Horváth László, Jakab Ádám, Kulcsár Márta, Molnár Anikó, Papp Attila, a zenét Hu-zella Péter szerezte, a darab rendezője pedig Pataki András volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!