Kultúra

2009.02.16. 03:28

Természeti motívumok - Szőnyegszövő kiállítás a zeneiskolában

<b>Veszprém</b> - <em>Gombos Márta</em> szőnyegszövő kiállítását <em>Fülöp Lajos</em> festőművész nyitotta meg a közelmúltban a Csermák Antal Zeneiskolában.

Deák Dóra

Fülöp Lajos festőművész számára megtiszteltetés, hogy ő nyithatta meg Gombos Márta tárlatát, hisz kislány kora óta ismeri a művésznőt és a kezdetektől nyomon követi munkásságát.

- Gombos Márta több mint szőnyegszövő, nagyon tehetséges ember, aki csöndesen, szerényen alkot a háttérben, ezért kevesebben ismerik munkásságát, mint megérdemelné. 

Szőnyegein főleg természeti motívumok, tájképek, virágok jelennek meg. Műveiből árad a nyugalom, a csendesség, az érzelmi telítettség és a harmónia. Szakmailag teljesen felkészült, ismeri az alkotómunka minden csínját-bínját - hangsúlyozta Fülöp Lajos, majd néhány mondatban szólt Gombos Márta pályájáról.

- A rajzolás és festészet alapjaival Vágfalvi Ottó festőművész szakkörében ismerkedett meg. Pécsen érettségizett a művészeti szakközépiskola szőnyegszövő szakán, majd a pécsi tanárképző főiskola földrajz-rajz szakán folytatta tanulmányait. 

Az évek folyamán középiskolai rajztanári diplomát is szerzett. Jelenleg a Kozmutza Flóra Iskolában tanít értelmileg akadályozott gyerekeket szövésre.

A megnyitón Kruppa-Jakab Éva, a zeneiskola magánének szakos növendéke énekelt népdalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!