Kultúra

2009.03.18. 06:02

D. Tóth Kriszta: Az élet nem habostorta

<b>Várpalota</b> - <em>D. Tóth Kriszta</em>, az MTV szerkesztő-riportere volt a vendége az Írisz Nőegyesületnek nemrégiben. A népszerű bemondóval <em>Törzsök Károlyné dr.</em> beszélgetett a Lolával az élet című könyvéről a rendelőintézet aulájában.

Sárvári Zsuzsa

Alex és én a konyhaasztalnál ültünk, ábrázatunkon ideges vigyorral. Néztük egymást, remegett a kezünk, és próbáltuk elképzelni, milyen lesz az élet Vele. Hármasban, írja könyvében a szerző, melynek epizódjai kislányáról, Loláról, az anyaságról és a családról szólnak. 

Bár a könyv több ennél: nem egyszerűen a cikkek válogatott füzére, inkább Kriszta története. Nem babanapló, hanem kalandregény. Igaz történet, valós szereplőkkel, kíméletlen őszinteséggel, humorral.

A Nők Lapja hasábjain 2005 óta olvashatjuk D. Tóth Kriszta kislányáról, Loláról szóló történeteit, melynek stílusa igencsak eltért a lap cizellált, míves hangnemétől. Ezért kezdetben sok kritikát kapott a szerző, idővel azonban egyre többen elismerően szóltak róla, olvasói egyre inkább várták az újabb és újabb epizódokat.
  
Ha gyerekünk születik, hirtelen nagy gondolkodókká válunk. Ekkor döntöttem úgy, hogy papírra vetek mindent, ami az anyasággal jár - fogalmazott D. Tóth Kriszta az érdeklődők által feltett kérdésre válaszolva. 

Őszintén beszélt arról, hogy mint médiaszemélyiséget mennyire bosszantotta az, ha a bulvársajtóban olyan nyilatkozatok jelentek meg ismert emberektől, amelyek a tökéletes kisbabájukról és családjukról szóltak. 
  
Az élet nem habostorta - mondta D. Tóth Kriszta, majd kitért arra, hogy ösztöneik és józan eszük segítségével nevelik a három éves Lolát, aki angol apja és nagyszülei révén két nyelven beszél, de ettől eltekintve teljesen hétköznapi gyerek. 

Megosztotta élményeit a Brüsszelben töltött tudósítói munkájáról, majd beszélt további terveiről, egy rajzfilm forgatókönyv írásáról és egy új könyv megjelentetéséről is.
 
(Fotó: Andrónyi András) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!