Kultúra

2009.03.05. 03:28

Látókört tágító szövegek

<b>Veszprém</b> - Német lexikai felkészítő - középfok címmel jelent meg a városban élő <em>Fehér Judit Emese</em> történelem-német szakos középiskolai tanárnő kötete.

Nagy Terka

Fehér Judit Emese kötete a mindennapi német kommu- nikációhoz nyújt naprakész, pontos segítséget. 

A szerző szövegei olyan témákat dolgoznak fel, melyek nemcsak a középfokú nyelvvizsgára készülőknek, de a német nyelv tanulását újrakezdőknek is hasznára válhatnak, akár csoportosan iskolában, akár autodidakta módon tanulóknak.

- Jelen tankönyv új azért is, mert jórészt nem kigondolt szövegek szemléltetik a témaköröket, hanem eredeti szövegeket dolgozhat fel a tanuló, akár önállóan, akár tanári segítséggel. 

Ezek a szövegek tágítják a látókört, a szövegértést sokoldalúan fejlesztik, a szókincset tovább bővítik. A könyv kifejezésgyűjteményt kínál minden témakörhöz, s arra ösztönzi a nyelvet tanulót, hogy maga fogalmazza meg mondandóját - mondja a tanárnő.

S tanácsként hozzáteszi: - Hogy a nyelvtudás ne legyen passzív, ne felejtődjön el olyan hamar, fel kell keresnünk a célnyelvi országokat, és keresnünk kell a beszélgetési alkalmakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!