Kultúra

2009.08.21. 02:28

Harmónia és mívesség

Alsóörs - A Török-ház ad otthont az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület tárlatának, amelyet dr. László Péter művészettörténész nyitott meg a közelmúltban.

Kellei György

Több mint negyven alkotás, pasztellkép és akrilfestmény látható a Török-házban rendezett csoportos tárlaton. Az egyesület tagjai közül Frank Szabó Sándor, Fenyvesi Juli, Gyengéné Rosta Mária, Hoffer Józsefné, Keskeny Ildikó, Kiss Attila, Kosztolányi Rózsa, Nagy Ágota, Pázmándi Erzsébet, Romwalter Mária és Bartha Attila mutatkozik be a közönségnek. Hat éve Horváth Lajos festőművész irányítja a csoport munkáját, hetente egy alkalommal tartanak foglalkozást. Dr. László Péter megnyitóbeszédében kiemelte, az alkotások gyönyörű balatoni környezetben születtek, szépek és a teremtés örömét tükrözik. A művek - tájképek, csendéletek, portrék - a művészek egyéniségét, felkészültségét közvetítik. Horváth Lajos mesterségbeli tudása, mívessége érződik rajtuk, szemlátomást választékos kifejezésmód jellemzi a kompozíciókat. Megjelennek rajtuk alkotójuk domináns művészi vonásai, hol az erős kontúrok érvényesülnek, hol a harmónia a meghatározó, mondta a művészettörténész, aki hangsúlyozta, átütő erejű képek kerültek fel a falakra.

A tárlaton jelen vannak a hagyományos művészet egyezményes jelei, eszközei, amelyek kultúrát közvetítenek, egyéni értelmezések és üzenetek a mai világban. A megnyitón fuvolán közreműködött Csincsi Mariann művészeti középiskolás. A kiállítás augusztus 30-ig tekinthe-tő meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!