Kultúra

2009.10.14. 17:17

Megjelent a Magyar Teátrum októberi száma

Budapest - Első évfolyamának második számával jelentkezik a Magyar Teátrumi Társaság frissen alapított havilapja, a Magyar Teátrum.

Balla Emőke

A Magyar Teátrumban főleg a lapot alapító nyolc vidéki teátrum (Sopron, Győr, Székesfehérvár, Veszprém, Zalaegerszeg, Kecskemét, Debrecen, Békéscsaba) életéről olvashatnak az érdeklődők, de találhatnak benne fővárosi és határon túli színházakról szóló riportokat is.

Az októberi szám egy oldalas emlékező írással búcsúzik egyik alapítójától, Bujtor Istvántól, a veszprémi Petőfi Színház igazgatójától. Veszprémi vonatkozású anyag Bereményi Géza Régimódi történet című rendezése, a Terescsik Eszter portré, a Bajcsay Máriáról írt jegyzet, a veszprémi patinázó műhelyről, valamint Szamóca góllövő cipőjéről szóló írás.

Olvashatunk Pásztor Erzsiről, aki a soproni előadással együtt pályája során harmadszor játssza Orbánnét a Macskajátékban, Cserhalmi Györgyről, aki Krúdy Gyula  Parti Nagy Lajos darabot rendez Debrecenben.

A Forgószínpad rovatban a Győri Nemzeti Színház mutatkozik be, reflektorfényben  Mertz Tibor, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze. Vidnyánszky Attila Meyerhold-díjat kapott, Győrben Ünnepi Hunyadi László előadás született, Kecskeméten újra lesz operett, Debrecenben kortárs opera világpremierjére készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!